*Nettavisen* Nyheter.

– Som om vi skulle gjort det selv

FORNØYD: Gruppeleder og BU-nestleder Steinar Andersen (AP) er fornøyd med bydelsdirektørens budsjettforslag. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Ap skryter av samarbeidet, mens SV mener det blir for mye økonomistyring og for lite politikk.

BYDEL NORDSTRAND: Bydelsdirektør Per Johannesen roser samarbeidet med bydelspolitikerne.

– De avtalene som er fremforhandlet blant partiene i BU roer en sjel som meg. Vi i administrasjonen sparer mye krefter i forhold til å være effektive, og dette er viktigere for oss enn dere tror. Men en ting blir vi aldri enig om, dere er så fordømt beskjedne, sier han.

LES OGSÅ: Fikk ti millioner ekstra av byrådet

Steinar Andersen, som er nestleder i BU og gruppeleder for Ap er fornøyd med budsjettforslaget, og spesielt fordelingen av de ti millionene som dukket opp på slutten.

– På vegne av meg selv og BU-lederen (Arve Edvardsen, H) vil jeg berømme bydelsledelsen, administrasjonen og alle ansatte for måten de har fått utgiftene ned i bydelen. Bydelsdirektøren kjenner BU så godt at forslaget er satt opp som vi ville gjort det selv, sier han.

Tedd Urnes (SV), vara for Pia Bergmann mener på sin side at det blir for lite politikk i BU.

– Det blir for lite politikk og for mye økonomistyring. Vi kommer bare med luftforslag når det ikke er penger. Vi går jo til valg på saker vi ikke har penger til å gjennomføre, sier han.

Steinar Andersen var uenig.

– Vi driver jo politikk innenfor de rammene vi har, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.