RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Spektrum er en rumledunk


Erik Lundesgaard (H) mener «flerbrukshallen» Oslo Spektrum er en rumledunk med dårlig lyd. Nå vil han ha arenaer spesielt tilpasset musikk i hovedstaden.
Erik Lundesgaard (H) mener «flerbrukshallen» Oslo Spektrum er en rumledunk med dårlig lyd. Nå vil han ha arenaer spesielt tilpasset musikk i hovedstaden. Foto: FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Erik Lundesgaard (H) mener at musikkbyen Oslo ikke lenger kan lene seg på privat initiativ. Nå vil han bygge hovedstadens svar på Carnegie Hall.

SENTRUM: – Oslo Spektrum er en rumledunk med den verste lyden jeg har vært borti. Akustikken er elendig! Som konsertarena er stedet direkte ødeleggende for konsertopplevelsen, mener Erik Lundegaard (H).

2. november la Oslo Høyre fram sitt førsteutkast til program for de neste fire årene. Der uttaler de blant annet at de vil bygge videre på byens posisjon som landets musikksentrum, med ambisjoner om å være en musikkhovedstad av europeisk format.

– Det er på tide at man får øynene opp for at en videreutvikling av Oslo som musikkby. Det er både god kulturpolitikk og god næringspolitikk, mener han.

Slaktet Oslo som konsertby

Tidligere i år gikk internasjonal direktør Thomas Johansson i Live Nation, Nordens største konsertarrangør, ut og slaktet Oslo som konsertby. I samme utspill kritiserte han også Oslo kommune for å være kranglete og vanskelige.

– Dette er noe som har murret i musikkmiljøet i Oslo i mange år. Live Nation-innspillet ble som en slags ventil. Fra politisk hold må vi utforme en strategi for musikkbyen Oslo. Musikkbyen Oslo er bygget på privat initiativ. Nå må også politikerne komme på banen!

Ubrukelige flerbrukshaller

Lundesgaard mener derfor at det er på høy tid med en ny musikkarena i Oslo. En arena som kan romme opp til 6000 publikummere, og samtidig fungere godt for 1500.

– Problemet er den gamle tankegangen om flerbrukshaller. Mange av disser er faktisk ikke flerbrukshaller men elendige musikkarenaer, som Spektrum. Da A-ha hadde konsert i Vallhall, viste det seg for eksempel at taket ikke egnet seg for tungt lys- og lydutstyr. Vi må tenke nytt og bygge nytt.

Tips til Oljefondet

– Hvor realistisk er det med ny stor konsertarena midt i sentrum?

– Så lenge det er business i det, burde det ikke være noe problem. Jeg ser for meg et samarbeid mellom offentlige og private aktører. Det kunne også vært en bra investering for Oljefondet, nå som de skal gå over fra aksjer til mer eiendom.

 Musikk på Munchmuseet

– Har du gjort deg noen tanker om hvor en slik konsertarena burde plasseres?

– Det er massevis av kapital og ledige eiendommer i denne byen. Både Munchmuseet på Tøyen, Postgirobygget eller Oslo S burde være aktuelle lokaliseringer for en ny konsertarena.

– Hva med Fornebu Arena?

– Er det i Oslo? Nei! Jeg har hørt mye bra om Fornebu som konsertsted, men vi mangler en arena med format på mellom 3000 og 6000 publikummere i Oslo sentrum: et Oslos Carnegie Hall, sier Lundesgaard som understreker at både Øvingshotellet og Popsenteret begge er store skritt for musikkbvyen Oslo i positiv retning.

– Men vi må fortsette å videreutvikle det positive som skjer. Selvfølgelig må vi ha en debatt om lokalisering og finansiering, men hadde det vært opp til meg kunne vi tatt første spadetak i dag!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere