RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Spennende når vi reiser til andre land


Njaal Benjamin Lien er i Estland for å synge og oppleve.
Njaal Benjamin Lien er i Estland for å synge og oppleve. Foto: FOTO: Privat
St. Hallvard-korgutten Njaal Benjamin Lien (17) fra Rodeløkka er i høstferien i Estland for å synge i en hel uke sammen med Järva guttekor fra Paide.

TØYEN: Korene skal synge for den norske ambassadøren i Tallinn, i store kirker og holde flere veldedighetskonserter.

St. Hallvard-guttene som holder til på Enerhaugen på Tøyen er med i et kulturutvekslingsprogram i regi av EU.

De skal være sammen med det estiske guttekoret, snakke om og utveksle erfaringer om hvordan det er å vokse opp i sine respektive hjemland servere nasjonal mat for hverandre og selvfølgelig synge sammen. Norsk og estisk folkemusikk er en stor del av repertoaret, samt noen gregorianske godbiter.

Spennende

– Det er spennende når vi reiser til andre land. Det er mye fint å se og vi møter mange hyggelige mennesker, men det ikke alltid like lett å snakke med dem, sier solosopranen Njaal Benjamin.

Turen er støtte gjennom EU-programmet Aktiv Ungdom med rundt 150.000 kroner. Tidligere i høst fikk koret også 30.000 kroner fra Oslo kommune til innkjøp av utstyr i forbindelse med den årvisse Midtsommeraftenkonserten på Hovedøya.

Njaal Benjamin gleder seg til turen og ser frem til å møte det estiske guttekoret. Han leder selv en gruppe og skal holde foredrag om hva guttene vet om Estland på engelsk.

– Det tror jeg går greit. Vi har lært mye mens vi har jobbet med dette prosjektet, sier han. Njaal Benjamin ser spesielt frem til den store konserten i Tallinn hvor begge kor skal synge i katedralen og for den norske ambassadøren med gjester.

Reiste søndag

Koret reiste søndag 3. oktober og kommer hjem 10. oktober. St. Hallvard-guttene er et guttekor i alderen fra 7 til 55 år.

De har en egen korskole vor gutter kan begynne allerede når de er 5 år.

Koret synger det meste av musikk, men spesialiserer seg på gregoriansk sang fra 900-tallet og guttene bladleser kvadratnotasjon som er den gamle noteringsformen for kirkemusikk og som fortsatt brukes i noen klostre.

Roma neste år

Koret ble grunnlagt i 1962 av Øistein Vogt og har siden da øvd i St. Hallvard-kirke i Oslo. Koret har sin mest hektiske sesong i desember da de synger 25 konserter i og rundt Oslo-området.

Alle øvelsene er supplert av egen sangpedagog egen notepedagog i tillegg til nåværende dirigent Hans Martin Molvik.

Siste tur gikk til Budapest i Ungarn. Koret reiser på tur årlig. I 2012 blir det antakelig St. Peterskirken i Roma i anledning korets 50-årsjubileum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere