*Nettavisen* Nyheter.

– Spøkelser i regjeringen

Åshild Watne og Margrethe Geelmuyden møtte opp i rådhuset for å se om Ap sluttet seg til Høyre og Frp i ambassadesaken. Mellom de to ses Aps representanter. Foto: Vidar Bakken

Margrethe Geelmuyden er forbannet over at Ap bryter sine løfter og at regjeringen styrer lokalpolitikken.

RÅDHUSET: – Det er spøkelser i regjeringen som styrer denne saken. Jeg slår fast at landet styres av spøkelser, sa Margrethe Geelmuyden etter onsdagens møte i byutviklingskomiteen i rådhuset.

Føler oss villedet

Det var ingen overraskelse at Arbeiderpartiet stemte sammen med Høyre og Frp da ambassadesaken fikk sin avslutning i byutviklingskomiteen.

Leder av byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen (V) begrunnet blant annet forslaget om bygge- og deleforbud i Husebyskogen med at så mange nye fakta var kommet frem siden vedtaket i bystyret i 2005, at det var grunn til å sette seg sammen å se på saken en gang til.

– Mange av oss føler oss villedet. Det i seg selv er grunn nok til å ta en ny runde i bystyret, sa Elvestuen.

Moralsk ansvar

Aps bystyregruppe hadde fått beskjed fra Oslo Ap om ikke å støtte forslaget om bygge- og deleforbud, selv om partiet i fjor vedtok nettopp bygge- og deleforbud. Oslo Ap skylder igjen på press fra regjeringen.

– Med dette løper Arbeiderpartiet fra sitt moralske ansvar, sier Åshild Watne i aksjonsgruppen.

Spøkelser med makt

– Partiet stemmer altså mot sitt eget vedtak. Vi vet ikke i dag hvem som står bak. Både denne og forrige regjering forsikret om at i ambassadesaken er det Oslo kommune som bestemmer. Vi har fått vite at det ikke finnes noe vedtak i Oslo Ap, som opphever det tidligere vedtaket om bygge- og deleforbud. Vi aner ikke hvem i regjeringen som har lagt press på partiet. Avgjørelsen er tatt av et spøkelse i regjeringskvartalene. Amerikanerne er redd for bomber. Jeg er mye mer redd for spøkelser med makt. Nå vil vi kontakte Snåsamannen. Det burde vi ha gjort med en gang, sier Geelmuyden.

SV støttet Venstres forslag i byutviklingskomiteen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.