– Står samlet når det er tøffe tak!

Hans Christian Lillehagen og resten av bydelsutvalget står samlet om det aller meste i bydelens vanskelige økonomiske situasjon.

Hans Christian Lillehagen og resten av bydelsutvalget står samlet om det aller meste i bydelens vanskelige økonomiske situasjon.

Bydelsutvalgsleder Hans Christian Lillehagen roser partiene i bydelsutvalget for at de står samlet i de økonomiske stormkastene.

GRØNLAND: Lillehagen er svært fornøyd med at det var bred enighet om det alle meste på BU-møtet. Tvisten sto om Kampen barnepark, Jordal Ungdomsklubb og kjøp av sykehjemsplasser. Han tror man lett kunne endt opp en skyttergravskrig hvor alle skylder på hverandre.

– Det synes jeg vi klarte å unngå. At vi klarer å stå samlet er veldig god kvalitet ved bydelsutvalget. Vi står sammen når det er tøffe tak, sier BU-lederen fra Ap.

Sterkere signal

Lillehagen tror bydelen vil tjene på å stå samlet nå som man skal i møter med både byrådet og staten. KVP-krisen som rammer bydelen må løses. Her ble alle partiene enige om felles merknader.

– Beskjeden blir så mye sterkere når vi står samlet. Muligheten for å få gjennomslag hos byrådet og staten blir mye større, påpeker Lillehagen.

Likevel, 20 millioner i kutt er ingen hyggelig affære.

– Det vil merkes. Mange årsverk blir ikke besatt, og vi skal gjennomgå organiseringen. Det blir en stor administrativ jobb. Mitt håp er at det kommer noe godt ut av det, sier BU-lederen.

Han tror enkelte av kuttene ikke trenger å bli så dramatiske, dersom frivillige ønsker å gå inn.

– Vi vil bistå foreldrene hvis de ønsker å opprettholde nærmiljøsenteret. Når det gjelder barneparken kan vi betale husleia dersom foreldre opprettholder driften på eget initiativ. Vi har full barnehagedekning, så barneparken er sånn sett overflødig. Men det er opp til foreldrene, sier Lillehagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.