RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Startet året med å rydde raketter


Ahmadiyya-muslimene møtte opp i stort antall for å rydde raketter første nyttårsdag. Begge foto: MKA Norge
Ahmadiyya-muslimene møtte opp i stort antall for å rydde raketter første nyttårsdag. Begge foto: MKA Norge

FURUSET/FROGNER: Også i år arrangerte Ahmadiyya Muslim Jama'at Norge i tradisjon tro det nye året velkommen ved å arrangere nyttårsdugnad. Vår menighet er kjent for Nor moské, som ligger på Frognerveien 53. Her har vi hatt vårt hovedkvarter i Norge siden 1980. I år ble denne aksjonen gjennomført ved både Frognerparken og i området rundt den nye moskeen på Furuset.

Ved Frognerparken begynte programmet rundt kvart over ni. Rundt femti personer møtte opp ved inngangspartiet og ble delt inn i mindre grupper som hver for seg tok av ryddingen i sitt tildelte området.

I år var det mindre rot og skrot etter nyttårsfeiringen, noe som tyder på at tiltaket med sentralisering av fyrverkeri fra Oslo kommune har begynt å gi resultater. Ryddingen pågikk i 1½ time. Etter rydding ble det delt ut varm drikke blant de oppmøtte.

Også ved den nye moskeen på Furuset møtte en skare på 25 personer opp rundt kvart over ni på morgen den 1. januar 2010. Disse ble delt inn i to grupper, som ryddet i området rundt moskeen og aktivitetsparken bak Furuset Forum. Arbeidet her pågikk i ca. en time. Etter ryddingen ble det utdelt kokte egg og varm drikke blant de oppmøtte.

Zahoor Ahmed
President MKA Norge
Ungdomsorganisasjonen av AMJ Norge


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere