*Nettavisen* Nyheter.

– Staten er arrogant

I STREIK: F.v : Karin Tanderø Schaug, Egil Unnderud, Fredrik Støtvig, Berit Moen, Turid Sørlig og Brigit Kvande Larsen.

10.000 statsansatte gikk ut i streik i morgentimene. Norsk Tollforbund har ikke streiket siden 1984. – Nok er nok, sier Fredrik Støtvig.

GRØNLAND: De gule vestene utenfor Tollvesenets lokaler i Oslo ser man lett. Tollvesen og skatteetaten var godt forberedt på å starte torsdagen med streik.– Vi satt i forhandlinger på overtid, men det gikk ikke den veien vi ville. Vi følte rett og slett at det ikke var noen reell forhandling, sier Fredrik Støtvig, forbundsleder i Norsk Tollerforbund.

Ikke streiket på 28 år

Tollerforbundet har ikke streiket på 28 år. Men nå er det nok.

– Min oppfatning er at arbeidsgiver, som er staten, har en veldig arrogant holdning. De har ikke vist noen som helst vilje, og det er overraskende med tanke på dagens regjering.

Støtvig forteller at staten som er arbeidsgiveren ikke tilbød noe som helst før forhandlingene gikk til mekling.

– Vi krevde en lønnsøkning på fem prosent, da vi kom til mekling ble vi tilbudt 3,8 prosent, sier Støtvik. Han forteller at andre industrier har fått gjennomslag for en lønnsøkning på om lag 4, 5 prosent.

– Alle har fått oppgjøret i havn. Det er veldig skuffende at det ikke skjedde for oss, sier Støtvig.

LES OGSÅ: Hadde 160.000 piller i bildekket

– Staten er arrogant

Økonomien er altså årsaken til at tollerne og skatteetaten streiker.

– Nok er nok, sier Støtvig.

Streikevaktene er mannsterke utenfor tollbygget. På tur skal de stå vakt. Der er de forberedt på å bli stående i lange tider.

En av avdelingene som er tatt ut i streik er «regnskap og innfordring». Kort fortalt, pengestrømmen til Finansdepartementet er stoppet.

Likevel er det ikke alltid lett å gjennomføre en streik som ikke berører en tredjepart. Mannen i gata merker dette ved at skattepengene antakelig blir forsinket. I tillegg melder skatteetaten om lange telefonkøer.

– Streik er et alvorlig virkemiddel, men det er på tide med en lønnsøkning. Vi ser at alle sektorer rundt oss får en økning, mens vi ikke blir tilbudt noe. Det sier jo litt at vi ikke har streiket siden 1984, sier Støtvig, som selv er veldig skuffet.

LES OGSÅ: Bønder inntok byen

LES ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Er dette tidenes frekkeste tyveriforsøk?

Plassen brukes til uvettig rallykjøring

Fikselykke bak kjøleskapet - Monica fant en godt gjemt fisk på sitt kjøkken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag