*Nettavisen* Nyheter.

– Stemmer ikke

Heidi Larssen styrer Bydel Grünerløkka.

Bydelsdirektør Heidi Larssen avviser at bydelen har et merforbruk innen hjemmetjenester på 17 millioner i 2009.

GRÜNERLØKKA: – Det er ikke riktig. Vi har riktignok et merforbruk totalt sett men det gjelder både omsorg i boliger, personlige assistenter. Det er riktig at vi bruker noe mer enn budsjettert, uten at jeg husker alle tallene, sier bydelsdirektør Heidi Larssen om kritikken fra Jens E. Lange (Frp).

Gal fremstilling

Direktøren avviser altså at merforbruket er så høyt som 17 millioner kroner. Hun går heller ikke med på det Lange antyder, nemlig at det er en forskjellsbehandling mellom private og kommunale tjenester.

– Det er feil. Vi informerer godt om at man kan velge mellom privat og kommunal. Det er en den samme timesatsen. Når vi har brukt mer penger, skyldes det at vi har gjort mer. Det vi bruker mer penger på er flere timer, uavhengig om det er privat eller offentlig, sier Larssen.

– Folk er fornøyde

Hun minner også om at det kun er innen praktisk bistand det er fritt brukervalg. I 2011 blir dette også mulig innen hjemmesykepleie. Hvordan det vil slå ut for Bydel Grünerløkka, har hun ingen formening om.

– Når vi er så gode som nå på praktisk bistand, betyr det at folk er fornøyd med tilbudet. Hele vitsen er at de kan velge, og at vi har en konkurransesituasjon, sier Larssen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.