*Nettavisen* Nyheter.

– Stemningen er trykket

Bekymra beboere i Rivern på Sagene frykter at husleiene skal stige. ARKIVFOTO

Beboerne i Rivern på Sagene frykter at hjelpeordninger komme for sent, slik at de mister boligene sine.

SAGENE: – Situasjonen er alvorlig, og vi holder pusten, sier talsmann for aksjonsgruppa for beboere i husleieregulerte boliger, Merethe Hannestad.

Før påske sendte gruppa ut en bekymringsmelding til både regjering, storting, bydeler, kommunale etater og en lang rekke andre organisasjoner og foreninger, der de gir uttrykk for at de frykter at beboerne ikke får nødvendige hjelpetiltak i tide.

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa lovet allerede i fjor høst at slike tiltak skulle komme på plass i god tid, slik at beboerne kunne slappe av i påvente av at loven om husleieregulering opphører ved nyttår.

– Jeg kjenner ikke akkurat noe til den betryggende tidsrammen hennes, sier Hannestad, som mener politikerne nå har en gylden sjanse til å hindre at en lang rekke beboere blir sosialklienter.

– Vi nekter å la oss "klientifisere". Det er her snakk om mennesker som har klart seg selv hele livet, men nok en gang havner vi mellom to stoler, sier hun.

– Når huseierne nå kan sette opp husleia, så er det kun snakk om en grisk fortjeneste, det har ingenting med kommunale avgifter eller slikt å gjøre, sier hun.

Aksjonsgruppa ber nå om to-tre års pause i husleieøkningen, slik at skikkelige hjelpeordninger kan komme på plass, før lovendringen trer i kraft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.