RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Østensjøs budsjett er ulovlig


I desember vedtok AP/SV-flertallet i Østensjø bydelsutvalg å bruke penger beregnet på fritt brukervalg til andre formål. Hvis bystyret gjør som byrådet nå ber om, må lokalpolitikerne trylle frem over én million kroner for å få godkjent budsjettet.
I desember vedtok AP/SV-flertallet i Østensjø bydelsutvalg å bruke penger beregnet på fritt brukervalg til andre formål. Hvis bystyret gjør som byrådet nå ber om, må lokalpolitikerne trylle frem over én million kroner for å få godkjent budsjettet. Foto: Foto: Nina S. Olsen
Byrådet mener budsjettet i Østensjø strider mot både bystyrevedtak og kommunale lover og regler.

ØSTENSJØ: I desember anket bydelsdirektør Tove Stien inn 2011-budsjettet til Rådhuset, etter at AP/SV-flertallet i Østensjø bydelsutvalg (BU) vedtok at de ikke vil innføre fritt brukervalg i hjemmesykepleien.

De mener Østensjø bør slippe å bruke penger på privatisering på grunn av bydelens ekstramt stramme budsjett, og valgte å bruke penger avsatt til formålet på å unngå kutt i barnehagesektoren.

LES OGSÅ: «Reddet» barnehagene med ugyldig budsjett

Støtter bydelsdirektøren

Torsdag 20. januar behandlet byrådet anken. Konklusjonen er at de ber bystyret om å oppheve de omstridte budsjettvedtakene og be Østensjø BU om umiddelbart å finne tilstrekkelig inndekning til at bydelens årsbudsjett for 2011 er saldert.

Det betyr kort sagt at BU må fremskaffe 1.050.000 kroner.

Ulovlig

I sin begrunnelse til bystyret skriver byrådet at BUs vedtak strider mot både bystyrevedtak, kommuneloven, økonomireglementet og det politiske styringssystemet i Oslo kommune.

Ikke overrasket

Bydelsdirektør Tove Stien sier hun overhodet ikke er overrasket over byrådets vedtak.

– Det er som forventet. Vi snakker om helt klart ugyldige vedtak, sier Stien.

– Jeg forventer tilsvarende enighet i bystyret, for det ville være underlig om de skulle mene at bydelsutvalget ikke skal forholde seg til bystyrets vedtak, sier bydelsdirektøren i Østensjø.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere