RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Storbysjel på skinner


Odd Einar Dørum(V) er glad for at flertallet i bystyret gikk imot nedleggelse av Briskebytrikken. Foto: Anne Marie HUck Quaye
Odd Einar Dørum(V) er glad for at flertallet i bystyret gikk imot nedleggelse av Briskebytrikken. Foto: Anne Marie HUck Quaye
Det kaller bypatriot og Venstre-politiker Odd Einar Dørum trikken, som igjen er blitt avverget nedleggelse.

BRISKEBY: – Jeg mener det var Hans Andreas Fristad som sa dette, sier Odd Einar Dørum til Lokalavisens utsendte. Han vil som kjent og kjær trikkeentusiast påpeke at Briskebytrikken igjen har unnslippet en eventuell nedleggelse. Etter mye diskusjoner om hvor trikkeskinnene skulle ligge, over Skovveien eller i dagens løp gjennom Inkognitogata og Meltzers gate, var det gjennom Ruters «Kollektiv plan 2010» igjen oppe en trussel om nedleggelse av 19-trikken.

Fletall mot nedleggelse

– Det er mye bra i Kollektiv plan 2010, sier Dørum, men han var ikke imponert over forslaget i Ruters plan som igjen ser på muligheten for å legge ned 19-trikken.

Venstre , SV og Rødt gikk sammen om å foreslå å motsette seg nedleggelse av Briskebytrikken, og trikken i Bogstadveien

Den 17. februar i bystyret tilsuttet også Krf og Høyre seg forslaget, mens Arbeiderpartiet og Fremskrittspartet sto alene om å ville legge ned begge linjene.

– Jeg er opptatt av trikken som en del av byen. Det er rett og slett storbysjel på skinner, og en del av Oslos identitet vi snakker om, sier Dørum som også mener det viktigste med trikken i tillegg til alt dette tross alt er at det blir bra samferdsel, og flyt i storbytrafikken.

Trikkedød?

– Jeg er bygutt, og er vokst opp med Sagene-ringen, sier Dørum som forteller at han i en årrekke har deltatt i kampen mot nedleggelse av den store blå som preger bybildet.

– Vi fikk jo avverget at Kjelsås-trikken ble nedlagt i 2004, sier han og referer til en lang kamp som allerede startet med planer om nedleggelelse av ulike trikkellinjer siden 1960. «Miljøpartiet» Venstre har vært trikkeforkjempere i lang tid, men Dørum vil legge vekt på at flere partier sakte men sikkert prøver å legge ned trikken.

– Det vil nok komme opp flere forslag om dette ja, desverre, sier Dørum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere