*Nettavisen* Nyheter.

– Stovner senter er bydelens knutepunkt!

Shirin Spaneus i Big Bite trives på jobben, og slår gjerne av noen ord med sentersjef Jo Espen Eriksen.

Jo Espen Eriksen ved Stovner Senter leder bydelens viktigste møteplass. Han ønsker å styrke denne funksjonen ytterligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sentersjef Jo Espen Eriksen har planer om å oppgradere Stovner Senter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sentersjef Jo Espen Eriksen og bente Eriksen i Estetique er enige om at senteret er viktig for mange i bydelen. Folk kommer igjen og igjen.

STOVNER: Eriksen leder et lokalsenter som blir 36 år. Her er det 100 butkker inkludert bank og post. Det er helheten som er motoren i dette senteret, mener den blide sjefen.

LES OGSÅ: Tivoliet kommer til Stovner

Her møtes elever fra de tre skolene i umiddelbar nærhet. Hit kommer eldre på dagstid. Stovner er en multikulturell bydel, og det synes selvfølgelig på senteret. Butikkmixen er tilpasset kundene, og Eriksen mener senteret er tilpasset markedet det betjener.

Tilbakegang

Eriksen forteller at omsetningen har hatt en liten nedgang så langt i år. Økt konkurranse fra Lindrud og fra Metro merkes. Men eriksen er ikke veldig bekymret. Han skal snart fylle ledige lokaler, og det skal gjøres om litt. På sikt ønsker han å bygge ut. Forrige utbygging skjedde i 1998.

– Vi har 90.000 kunder i uken, 4.4 millioner besøkende hvert år. Vi har virkelig en posisjon i bydelen, sier Eriksen.

Håper på park

Akkurat nå er det tivoli foran senteret på en rotete og lite vakker asfaltstripe. Her skal det bli park.

– Vi jobber tett med friluftsetaten og bydelen om en park her. Vi ser for oss en overgang fra grøntområdene til senteret med utetorg og uteservering. Vi leker også med planer om større oppgraderinger inne på senteret. Jeg ønsker nye fliser, nye himlinger og mer lys, forteller senterlederen.Vi blir med ham en runde på senteret. Over alt nikker og smiler noen av de mange hundre ansatte som til sammen omsatte for 1 milliard og 50 millioner kroner i fjor. Han får stadig tilbakemeldinger om hvordan ting går. Han opplever at folk trives her. Stadig er politiet innom på lunsj. De har ikke mer å gjøre her enn andre steder i Oslo. Kriminalitet er ikke noe større problem på Stovner enn andre steder i byen, er Eriksens klare oppfatning.

Hyggelig sted

Eriksen vil at Stovner Senter skal være et hyggelig sted å være, både for ansatte og for publium. Når vi stikker innom Estetique lyser Bente Ulseth opp. Ingen tvil om at hun er glad i jobben sin. Og i kundene. Hun kjenner veldig mange i bydelen, og vet hva de vil ha.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag