– Studentkro avgjøres ikke av bydelen

Ulf Granli vil at belastningen ved en kro skal bli minst mulig for naboene, og sier det er dette som ligger bak Høyres engasjement for Kunsthøgskolen.

Ulf Granli vil at belastningen ved en kro skal bli minst mulig for naboene, og sier det er dette som ligger bak Høyres engasjement for Kunsthøgskolen. Foto: FOTO: Arkiv

Ulf Granli (H) avviser at Høyre løper næringslivets ærend når han viser engasjement for studentkroa på hjørnet av Seilduksgata/Steenstrups gate.

GRÜNERLØKKA: Som Østkantavisa tidligere har skrevet, er naboene til Seilduksfabrikken i harnisk over planene om en studentkro på hjørnet av Seilduksgata/Steenstrups gate.

Arve Nordstrand i Fossveien 23 angrep Høyre-politiker Ulf Granli, og mente han løp næringslivets ærend ved å hilse planene velkommen.

– Belastning for beboerne

Granli fremholder at hans parti kun vil være deltaker i planprosessen. Håpet er å kunne påvirke utformingen av stedet.

– Et serveringssted er regulert inn i planen for området og tillatelsen er følgelig kun en formalitet. Grunnen til at Høyre har engasjert seg er da ikke for at stedet skal få tillatelse, men fordi vi ønsker å delta i planprosessen for at belastningen for beboerne skal bli minst mulig, sier Granli.

LES OGSÅ: – Bør si ja til studentkro

Ifølge BU-nestlederen er arkitekten lydhør for ønskene fra hans parti.

– Vi ønsker at det skal være utgang mot bakgården slik at publikum som trenger en røykepause benytter seg av gårdsrommet og ikke blir stående ute på gaten. Videre ønsker vi også at publikum slippes ut i gårdsrommet når etablissementet stenges, og ikke ut mot gaten, understreker Granli.

Han ser at endel kan tolke saken dithen at det er bydelen som avgjør om det blir kro eller ei.

– Det er ikke bydelen som avgjør om det skal bli en studentkro ved Kunsthøgskolen. Det er Næringsetaten som bestemmer dette, men bydelsutvalget har mandat til å bestemme åpningstider, eventuelt inndra åpningstider hvis nødvendig, sier Granli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet:

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag