RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Støyen forsvinner ikke fra Blå


Daglig leder på Blå, Paal Mangerud er skuffa over bydelsutvalgets avgjørelse om å stenge uteserveringa på Blå klokka 22. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Daglig leder på Blå, Paal Mangerud er skuffa over bydelsutvalgets avgjørelse om å stenge uteserveringa på Blå klokka 22. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Misforstått og meningsløst, mener daglig leder på Blå, Paal Mangerud om skjenkestopp klokka 22.

LØKKA: – Døra her står åpen uansett og røykerne kommer til å stå ute. Om de står der og drikker eller ikke har ikke noe å si for lyden. Dessuten er vi midt på Grünerløkka. Det betyr at det vil være noe støy uansett og ikke bare fra utesteder, men også fra parker og fra gata, sier daglig leder på Blå, Paal Mangerud, som mener naboklagene som har ført til at Blå må stenge uteserveringa klokka 22 – mot midnatt tidligere – er fullstendig feilslått.

Vil flytte bydelsgrensa

Saken skriver seg et stykke tilbake i tid, der Blå har fått flere naboklager på støy. På tross av at utestedet har tatt til motmæle og bevist at en rekke av klagene ikke har rot i virkeligheten, samt at å stenge uteserveringa neppe har noen effekt på støyplagene vedtok likevel flertallet i bydelsutvalget å innskrenke skjenketida med to timer.

Tidligere har Blå fått servere til midnatt. Men når utesesongen starter førstkommende helg, stenger baren ute allerede klokka 22.

Østkantavisa mener: Må lytte til flertallet

– Etter at vi hadde fått gjentatte klager, så svarte vi. Blant annet viste det seg jo at flere dager det var klaget på støy, var dager vi ikke hadde hatt åpent. Vi har også gjort en rekke akustiske tiltak, blant annet har vi en desibelmåler, og vi er veldig nøye på at vi ikke ligger over de nivåene som bydelsoverlegen anbefaler, sier Mangerud.

– Men etter at vi svarte var det plutselig ikke musikkstøy naboene var plaget av, men prating, sier han, og stiller seg noe undrende til endringen.

Les også: Startet opprop for å hjelpe Blå

Mangerud påpeker at dette er støy som uansett vil vedvare – uteservering eller ei.

– Jeg mener absolutt at man må ta støyplager på alvor, men å innskrenke skjenkebevilgningen til Blå ute vil ikke redusere noe. Det er innefra støyen kommer. Hvis de ønsker å kutte der, så må vi selvfølgelig se på andre løsninger. Vi har ikke snakket om å flytte ennå, men det er klart at det går en bydelsgrense rett bak her. Kanksje man kunne flytte bydelsgrensa til elva, det er jo et mer naturlig skille, sier Mangerud og henviser til Bydel St. Hanshaugen, som ligger bokstavelig talt et steinkast unna.

– Blå kan bli noe annet

Mangerud frykter at innskrenket skjenketid skal få langt verre konsekvenser for Blå – og kulturlivet i bydelen – enn at folk skal få ta seg en pils eller to ute.

– Det kan bety at Blå blir noe annet enn det er i dag. Inntjeningen fra uteserveringa har vi blant annet brukt til å ha ungdomskonsert her, slik vi hadde i forrige uke. Det er et arrangement som ikke mange andre har og som Blå ikke tjener noe på, heller tvert i mot. Dette og en rekke andre smale arrangementer blir det mindre av, fordi vi ikke har råd til det, sier Mangerud.

– En ting er de to timene, men det at vi stenger klokka 22 gjør kanskje at folk dropper å komme hit i det hele tatt, at de i steden velger andre steder, sier han, og mener bydelsutvalget har tvunget dem inn i en annen rolle enn den de ønsker å ha.

– Bydelsutvalget tvinger oss til å bli mer kommersielle. Vi mener jo da at Oslo som kulturby blir smalere og fattigere, sier Mangerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere