RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– SV og Ap behandler oss som smurfer


Karoline G. Herlofsen i tunnelaksjonen står ved det planlagte tunnelinnslaget og må kanskje se i øynene at 40 års kamp for Røatunnel er forgjeves.
Karoline G. Herlofsen i tunnelaksjonen står ved det planlagte tunnelinnslaget og må kanskje se i øynene at 40 års kamp for Røatunnel er forgjeves. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN
Leder av tunnelaksjonen på Røa, Karoline G. Herlofsen, trodde ikke sine egne ører da hun fikk høre at SV og Ap ville droppe Røatunnel.

RØA: – Jeg kan ikke tro det er sant. SV og Arbeiderpartiet behandler oss som smurfer som man kan tråkke på så lett som bare det. Disse partiene har tydeligvis ingen anelse om hvor sterkt denne saken står i vår bydel, sier en opprørt Karoline G. Herlofsen.

Del på Facebook

HVA MENER DU? KOMMENTER NEDERST I ARTIKKELEN!

Vil omprioritere

Vi møtte Herlofsen ved det planlagte tunnelinnslaget for Røatunnel. SV har offentliggjort at det er inngått en avtale med Ap at partiene skal omprioritere midlene i Oslopakke 3 og i stedet gå inn for en en T-banetunnel mellom Tøyen og Majorstuen. Dette vil blant annet ramme planene om Røatunnel og ny E18. Høyre og Venstre har reagert sterkt på dette utspillet.

Skjønner ikke at de tør

- Vi kan altså ikke stole på disse politikerne som har vært med å vedta Oslopakke 3. Det er jo greit å vite det nye standpunktet før valget. Det er helt opplagt at dette vil påvirke valgresultatet i vårt område. Som sagt så aner ikke SV og Ap vilket engasjement det er i befolkningen her når det gjelder Røatunnel. Jeg skjønner ikke at de tør. Tror de at vi er idioter og glemmer hva de gjør. Det verste er at den omtalte T-banetunnelen aldri har vært inne i Oslopakke 3, sier Herlofsen.

LES OGSÅ: Endelig Røatunnel, lovet Røsland og Kallmyr i fjor

40 års kamp

Hun viser til det enorme arbeidet som ligger bak for å oppnå felles politisk enighet om Oslopakken.

– Tenk på all tiden, pengene, høringene, prosjektering og ekspertuttalelser som ligger bak Oslopakke 3. Røatunnelen er med i Oslopakken for tredje gang. To ganger tidligere er Røatunnelen blitt kastet ut. Etter 40 års kamp for tunnel trodde vi at vi kunne feire. Særlig når utredningene var klare og det ble bevilget 10 millioner kroner i prosjekteringsmidler til en miljøtunnel som skulle bedre trafikksikkerhet, støy, forurensing og fremkommelighet. Denne veien har den aller laveste hastigheten i Oslo i rushtrafikken, sier Herlofsen, som forventer mer av politikerne.

Politikerforakt

– Det oser politikerforakt av SV og Ap i denne saken, sier Herlofsen og minner om da Rune Gerhardsen besøkte Røa og tunnelaksjonen.

- Fra ulike hold har det kommet påstander om at vi ikke støtter byggingen av en Røatunnel. Jeg reagerer på at det stilles spørsmålstegn ved vår holdning til Røatunnel, sa Rune Gerhardsen til Akersposten i 2006.

– Han var med å vedta fortetting av Røa. I møte med oss har han sagt at det i fremtiden ikke vil bli vedtatt tilsvarende fortetting som på Røa, uten at de trafikale problemene blir løst på forhånd. I Oslopakke 3 lå løsningen, selv om den kom vel sent. Nå vil altså ordførerkandidaten som skrev under på vår aksjonsliste «Tunnel nå», være med på å velte hele prosjektet. Dette er pinlig for Ap og ikke til å tro, sier Herlofsen.

 

SAGAEN OM RØATUNNEL:

Jublende glad for Røatunnel – i 2010

Dørum: – Viktig og nyttig – i 2010

Elvestuen: – SV har skapt usikkerhet – i 2010

Lerberg: – Jeg er skuffet over eget parti – i 2010

- Kan ikke vente med Røa-tunnel – i 2009

- Skal ha kakefest i tunnelen! – i 2009

Kjendiser i fakkelstafett for Røatunnel – i 2008

– Røa-tunnelen kommer! – i 2008

"Liksom-åpning" av Røatunnel – i 2007

- Prekært på Røa – i 2007

10 000 underskrifter – i 2007

Tunnel nå! – i 2006

Endelig Røatunnel – i 2006

Nærmere Røatunnel – i 2006

Røatunnel i 2008 – i 2006

AP for Røatunnel

Ny giv for Røatunnel – i 2005

Galtung: - Politikerne kan ikke sove – i 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere