RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MENER SV KAN SNU IGJEN: Bjørnar Moxnes (R) er sterkt kritisk til den planlagte skulpturparken, som han mener vil gjøre en alvorlig inngripen i Ekebergskogen. Han ber SV om å tenke seg om i saken.
MENER SV KAN SNU IGJEN: Bjørnar Moxnes (R) er sterkt kritisk til den planlagte skulpturparken, som han mener vil gjøre en alvorlig inngripen i Ekebergskogen. Han ber SV om å tenke seg om i saken. Foto: FOTO: REIDAR RASCH

– SV sjarmert av en riking og går god for en puppepark

Rødt mener SV ikke har satt seg godt nok inn i saken, og har fortsatt tro på at saken kan snu.

EKEBERG: – SV har latt seg sjarmere av en riking, og går god for en puppepark uten å sette seg inn i saken, sier gruppeleder i Rødt, Bjørnar Moxnes.

Del på Facebook

Han er ikke nådig i kritikken av SV, som torsdag bekreftet at de vil si ja til Christian Ringnes’ planlagte skulpturpark.

LES SAKEN: SV sier ja til skulpturpark

– Det er en kulturpolitisk og miljømessig skandale etter mitt syn, sier han.

Les også: – SV har ikke snudd i skulpturparksaken

Store inngrep for å bygge parken

Torsdag kveld sa SVs ordførerkandidat, Marianne Borgen til Kulturnytt at «her skal det ikke rives noe skog». Moxnes mener det beviser at hun ikke har satt seg godt nok inn i saken.

– Saken er at et areal tilsvarende 40 fotballbaner vil beslaglegges av skulpturene. Området vil endre fullstendig karakter, fra stier og skog til park og opplyste stier, sier han, og utfordrer Borgen på hennes utsagn.

– Planforslaget legger opp til et vannspeil på 400 kvadratmeter – hvordan skal det opparbeides uten å rive skog?, sier Moxnes.

Inviterer SV på befaring

Han legger til at det også skal bygges en paviljong, en terrasse, samt terminalbygg og servicebygg til gondolbanen på til sammen 703 kvadratmeter.

– Jeg vil gjerne invitere Borgen på befaring med Folkeaksjonen for å se hva det innebærer av konsekvenser, sier Moxnes, som selv fikk en aha-opplevelse, da han var på befaring sist helg.

– Jeg trodde det bare var noen skulpturer som skulle settes ut, jeg var ikke klarer over at det skulle bygges alle disse byggene også, sier han.

– SV sauser to ting sammen

Han mener SV bommer når de sier at skulpturparken vil gjøre Ekebergskogen mer tilgjengelig for folk.

– Her sauser SV to ting sammen. Selvsagt er det et kommunalt ansvar å skjøtte skogen, men hva har det med skulpturer å gjøre? spør han.

Et vedtak i saken skal etter planen komme allerede i august.

Moxnes vil bruke sommeren på å overbevise SV til å snu, og mener et sterkt folkelig engasjement er det som skal til.

– SV gikk inn for å bygge Lambda i Bjørvika, men også der fikk vi sterkt folkelig engasjement, der vi fikk synliggjort konsekvensene av planene, sier han, og viser til SVs snuoperasjon i Munch-saken.

– Det samme vil skje i sommer. SV kunne snu i Lambda, så da kan de snu her. Det vi i Rødt krever er at folk skal få si sin mening gjennom valget. Derfor bør vi ta oss muligheten til å vente med å avgjøre denne saken til etter valget, sier han.
 

LES MER OM SKULPTURPARKEN:

DEBATT: «Ekebergskogen i fare»

DEBATT: «Ekebergskogen må reddes»

Byråden: – Dette sikrer Ekebergskråningens grønne profil
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere