RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sognsmia slik den fremsto i fjor. Siden dette er utvendig rehabilitering foretatt, men bruken er usikker.
Sognsmia slik den fremsto i fjor. Siden dette er utvendig rehabilitering foretatt, men bruken er usikker.

– Svikter Sognsmia

Utvendig er snart Sognsmia restaurert, men det er ikke satt av penger til innvendig rehabil-itering. Katastrofe, mener SV.

SOGN: – Jeg mener at svaret fra Fremskrittspartiets byråd er et signal om at minimalt blir gjort. Det viser med all mulig tydelighet at det er stor fare for at huset blir stående tomt i uoverskuelig framtid, med forfall og risiko for hærverk som konsekvens, tordner bystyrerepresentant for SV, med bakgrunn som BU-leder i tidligere Bydel Sogn, Heidi Rømming.

Årsaken er svaret næringsbyråd Øystein Sjøtveit (Frp) har gitt på Rømmings spørsmål om den gamle smia i Sognsveien 82 sin fremtid.

Ifølge Sjøtveit jobbes det med innvendig rehabilitering av eiendommen, blant annet om hvordan den kan kobles på det offentlige avløpssystemet. Dette arbeidet er anslått å koste 1,5 millioner kroner, men det er ikke avsatt budsjettmidler til prosjektet. På Bydel Nordre Akers barnehageoversikt står Sognsveien 82 fremdeles under prosjektering som del av en ny barnehage i området. Næringsbyråden kan likevel ikke opplyse annet enn at det har vært kontakt med mulige leietakere, men at ingen avtaler er inngått.

Les også: Starter med Sognsmia før sommeren

Sogn Kultur- og Historielag er blant dem som har jobbet sterkest for vern av bygget, som stammer fra 1800-tallet, og har ytret ønske om å bruke det som kulturhus i området.

I et brev fra byrådsavdelingen for kultur og utdanning vises det til at kostnadsdekkende leiepris for bygget, når det er ferdig restaurert, vil ligge på 140.000 kroner. Byrådsavdelingen «anslår at leiekostnaden er for høy for historielaget.»

– Byrådens politikk innebærer en elendig forvaltning av fellesskapets ressurser. I dette tilfelle er dette ekstra mistrøstig fordi vi vet at det er flere ideelle organisasjoner som ønsker å ta i bruk huset, og å holde eiendommen i god stand, sier Rømming.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere