RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

22. november kommer det legendariske bandet til Oslo. FOTO: PROMO
22. november kommer det legendariske bandet til Oslo. FOTO: PROMO

– Syttitallsrock på sitt beste

– Smoke on the water er kanskje ikke verdens beste låt, men har utvilsomt et av verdens beste riff, mener rockefotograf Steinar Knudsen.

OSLO ØST: Den 22. november gjester Deep Purple Oslo Spektrum.

Legendarisk

Hvem har vel ikke rocka vorspielet med luftgitar til Smoke on the water? Eller kjent tårene presse på i det Child in time avslutter nachspielet? Bevisst eller ubevisst - de fleste av oss har et forhold til bandet som så dagens lys helt tilbake i 1968.

Så også Østkantavisas mildt sagt dedikerte rockefotograf Steinar Knudsen.

– De har noen fantastiske låter. Først og fremst er det vel Smoke on the water fra 1972 jeg tenker på. Det riffet der er jo bare helt utrolig. Du veit liksom at her kommer det noe helt fantastisk, mener han. Det er imidlertid andre låte som kommer foran på lista om han skal ramse opp sine Deep purple-favoritter.

– Burn. Mistreaded. Der snakker vi virkelig om klassikere.

Coverband

Hva er det egentlig igjen av Deep Purple i dag?

– Hva skal man si. Det er fortsatt et fantastisk band på scenen, men det kan jo ikke sammenliknes med originalen. Man kan si at dagens besetning utgjør det bandet som covrer originalen best. Da tror jeg kanskje det ytes rettferdighet begge veier, svarer rockfanatikeren. Han krever til vår store glede å få ramse opp sine tre favorittskiver.

– Det må bli Burn, Stormbringer og Fireball. Ja også Deep Purple in rock.

Det er vel fire det Steinar?

– Når det gjelder Deep purple må det være lov til å nevne en ekstra favoritt.

Veteraner

Sammen med Led Zepplin og Black Sabbath regnes Deep Purple de som et av de første og største bandene som formet hardrocksjangeren. Sist de besøkte Oslo Spektrum i januar 2006 hadde de nettopp sluppet deres 18 studioalbum «Rapture of the Deep» . Nå ryktes det at det er et nytt album på vei! Totalt har de solgt over 100 millioner album.

Besetningen har endret seg flere ganger i årenes løp. Dagens besetning har gitt ut to album og har høstet gode kritikker både for album og konserter. Steve Morse revitaliserte, til stor glede for fansen, bandet i 1994. Da en av grunnleggerne i bandet, Jon Lord sluttet i 2002 fikk de med den legendariske keyboardisten Don Airy.

Den 22. november gjester de altså Oslo Spektrum. Definitivt verdt en titt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere