RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

i debatten: NAMK mener den frivillige kulturen må få bruke felleshallene på lik linje med idretten - her leder Unni Færøvik. foto: Kristin Tufte Haga
i debatten: NAMK mener den frivillige kulturen må få bruke felleshallene på lik linje med idretten - her leder Unni Færøvik. foto: Kristin Tufte Haga

– Ta ikke livet av frivillige!

– Skolen er vårt viktigste kulturbygg. Den frivillige kulturen må få bruke felleshallene på lik linje med idretten, mener Nordre Aker Musikk- og kulturutvalg.

NORDRE AKER: Nordre Aker Musikk- og kulturutvalg (NAMK) har fulgt nøye med i hall-debatten, med utspring i Tåsen skoles nye flerbrukshall, som snart skal tas i bruk.

LES OGSÅ: Tåsen og Grefsen med hallforslag

Like mye som idretten

– Vi synes det er viktig og riktig at idretten får gode lokaler å holde til i , men det er like viktig at kulturlivets behov tas med når skolebygg rehabiliteres. Bydelen vår har en sterk tradisjon med skolekor, -korps og -orkester, og hvis disse skal kunne drives videre, er det helt avgjørende med tilgang på skolelokaler til øvelser og konserter. Når skoler bygges kun med flerbrukshall som forsamlingslokale, mener vi at det frivillige kulturlivet må få tilgang på hallen på lik linje med idrettslaget!, ifølge leder av NAMK, Unni Færøvik,

– Eller at det i tillegg til flerbrukshaller også bygges kultursaler!

LES OGSÅ: – Dette er dårlig, UDE!

Trenger også lagringsplass

Utvalget mener videre at kulturaktivitetene knyttet til skoler som blir rehabilitert, generelt ikke ivaretas godt nok i bygge/rehab- prosessene.

– Et eksempel er nettopp flerbrukshallen på Tåsen, der skolens eget korps nå må søke idrettskretsen om å få treningstid til drilltroppen og å få et sted å holde sine konserter.

Plass til stortromma!

– Et annet eksempel er behovet for lagerplass. Det er faktisk tilnærmet umulig å drive et korps hvis du ikke har noe sted å gjøre av stortromma mellom øvelsene! Uten lagre, egnede øvingslokaler og tilgang på konsertlokaler blir det svært tungvindt å drive kor, korps og orkestre. Det frivillige kulturlivet har en naturlig plass i skolebygg. Får vi ikke tilstrekkelig innpass i skolelokalene – tror jeg det betyr kroken på døra får disse organisasjonene slik vi kjenner dem i dag!

Utvalget vil også ta kontakt med politikerne.


Mer om NAMK: www.musikk.no/nordre-aker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere