– Ta observasjoner på alvor

Her ved Grindbakken skole har jenter blitt antastet av en mann. Nå jakter politiet på mannen, og han settes i sammenheng med flere andre saker i Oslo vest og Bærum.

Her ved Grindbakken skole har jenter blitt antastet av en mann. Nå jakter politiet på mannen, og han settes i sammenheng med flere andre saker i Oslo vest og Bærum. Foto: Arkivfoto

Politiet har torsdag intensivert jakten på mannen som skal ha befølt fem jenter ved skolene Grindbakken og Huseby. To tilfeller er også meldt i Bærum. Torsdag har politiet blant annet brukt helikopter over Oslo vest.

GRINDBAKKEN/HUSEBY: Torsdag ettermiddag opplyser politiet på en pressekonferanse at det til sammen er meldt inn syv tilfeller av beføling av jenter mellom åtte og ti år i Oslo vest og Bærum. Fem av disse har skjedd ved skolene Grindbakken og Huseby.

Tilfeller også i Bærum

– Senest onsdag ble to piker forsøkt kontaktet i Bærum, men de klarte å løpe fra mannen, opplyser Hanne Kristin Rohde, leder ved Volds- og sedelighetsseksjonen.

Hun forteller at politiet fortsetter å ha stort trykk på avhør av barn og voksne i denne saken.

– Taktisk etterforskning pågår, og vi setter sakene i sammenheng, sier hun.

– Alle operativer enheter kjenner nå til saken og bidrar fortløpende. Vi har også hatt et helikopter oppe i dag, sier hun.

– Hør på barna

Rohde understreker at politiet ser svært alvorlig på saken og vil gjerne oppfordre foreldre til å ta barns observasjoner på alvor og melde fra til politiet om de får høre noe.

Om gjerningsmannen kan Rohde opplyse at han blir beskrevet som mørkhudet og skallet av flere av vitnene. Dessuten skal han ved flere anledningner kommet syklende. Alle tilfellene handler om beføling av jenter utenpå klærne.


LES OGSÅ:

Jager overgriper i Oslo vest

Befølte mindreårig jente

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.