*Nettavisen* Nyheter.

– Ta vedlikehold av barnehagene på alvor

Carina Sandberg, FAU-leder i Sloreåsen barnehage, Signe Vagle og Lene Dahl Nilsen var spente på hvordan BU ville gripe saken om dårlig vedlikehold i barnehager. Tina Nilsen Bjerve, som går i Sloreåsen, var mer interessert i kosedyrene sine. Foto: Arne Vidar Jenssen

Dette var den klare meldingen barnehageforeldre hadde til administrasjon og lokalpolitikere på BU-møtet på Søndre Nordstrand sist uke.

Holmlia/Søndre Nordstrand: – Vi har tidligere blitt skuffet når det vi har blitt lovet om vedlikehold ikke har blitt holdt, sa FAU-leder i Sloreåsen barnehage på Holmlia, Carina Sandberg da hun under Åpen halvtime gikk på talerstolen.

LES OGSÅ: Vannet frøs – barnehagen måtte stenge

– Vi har fortalt gjennom Nordstrands Blad om takplater og lamper som har falt ned, dårlig ventilasjon, gamle kjøkken og gulver som ikke lar seg holde rene. Kort sagt - barnehagen vår er 30 år, og omtrent ingen ting er gjort.

Sandberg oppfordret derfor lokalpolitikerne nå om å ta et tak.

– Gjør det dere kan og press på OBY, var hennes oppfordring.

Arbeidstilsynet

– Dette er både en viktig og bekymringsful sak, sa BU-leder Nadeem Butt.

– Derfor satte vi raskt igang i Arbeidsutvalget. Men vi må ha litt tid på oss. Vi vil nå ha en representant for Omsorgsbygg hit, og så skal vi i juni-møtet komme med en helhetlig sak.

Butt kunne berolige Sloreåsen-foreldrene at deres barnehage nå står på prioritert vedlikeholdsliste.

Arbeidstilsynet

– Det er gjort svært lite med de gamle barnehagene de siste årene, sa Rune Eriksen.

– Det vi småbarnsforeldre mest har merket, er at lekeapparater har blitt fjernet i stedet for å bli satt i forsvarlig stand. Nei, det er uverdig at ikke barnehagene blir tatt alvorlig. Kanskje Arbeidstilsynet burde vært her? Men faren er vel at da kan barnehager bli stengt.

Bydelsdirektør Jan Hagen kunne forsikre om at det er gjort noe.

– Vi har brukt det lille vi har hatt til vedlikehold, og vi har stadig mast på OBY.

Liv Jorunn Eriksen, nestleder i BU, som dro igang Sloreåsen-saken i Nordstrands Blad, hadde en klar oppfordring:

– Vi må jobbe så OBY kan få mer penger. Det har de senere årene vært fokusert på nye barnehager, men her hos oss i Søndre Nordstrand har flere gamle , og de må det nå gjøres noe med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag