– Takker Gud for Norge

"Årets Navn"-kandidat Jamil Syed er mannen bak "Tradisjonell julefeiring". Hvis Syed vinner vil han trolig dele prispengene med ungdommer og eldre som ikke har det bra. – Jeg har ikke helt bestemt meg, sier han.

"Årets Navn"-kandidat Jamil Syed er mannen bak "Tradisjonell julefeiring". Hvis Syed vinner vil han trolig dele prispengene med ungdommer og eldre som ikke har det bra. – Jeg har ikke helt bestemt meg, sier han.

Etter farens dødsfall flyttet «Årets Navn»-kandidat Jamil Syed fra Karachi til Oslo som 13-åring. Han så seg aldri tilbake.

FURUSET: Miljøterapeuten fra Stovner fikk en tøff start på ungdomslivet. Faren døde brått da han var elleve år gammel – og to år seinere satte han kursen mot landet i nord.

– Jeg måtte plutselig ut i verden og finne arbeid. Det var viktig at noen kunne forsørge familien hjemme i Pakistan, sier «Årets Navn»-kandidat, Jamil Syed.

Takker Gud

Unggutten ankom Oslo og Bryn i 1973.

– Storesøsteren min bodde her allerede, og derfor var det lettest å flytte hit.

Etter bare to dager i sitt nye hjemland var han i full jobb. Videre gikk det slag i slag med videregående skole og deretter studier.

– Jeg takker Gud for at jeg bor i Norge. Her er det jo bare opp til deg selv. Dette er et drømmeland, et lite paradis. Jeg kunne ikke bodd på et bedre sted. Men akkurat nå er jeg veldig lei kulda, ler 50-åringen, som i dag er bosatt på Stovner med tre barn og kone.

– Alle trenger ros

Etter ti år i Barnevernet jobber Jamil Syed nå som miljøterapeut i Bydel Alna, men Stovner-mannen er mest kjent for innsatsen han legger ned i frivillig arbeid rundt i Groruddalen.

Han er mannen bak «Tradisjonell julefeiring» for enslige i Furuset Forum på julaften, i tillegg til opplysningskursene «Bo sammen» og «Stolt av å være kvinne».

Syed ble kjempeoverrasket da han fikk beskjeden om at han var stemt fram som kandidat til prisen «Årets Navn».

– Jeg fikk nesten sjokk. Det er en stor ære, sier han ydmykt.

Ny giv

Ildsjelen mener at nominasjonen mest av alt er en bekreftelse på at han er «på rett vei».

– Alle trenger jo ros, og dette gir meg energi til å fortsette i samme spor, forteller han.

Syed er ikke i tvil om hvorfor frivillig arbeid ligger hans hjerte nært.

– Jeg vil hele tiden hjelpe mennesker som ikke har det bra. Det er en kraft jeg alltid har hatt inni meg. Og så klarer jeg aldri å si nei, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.