RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldrerådets leder Helga Hars liker dårlig at det kuttes i tilbudet til eldre i bydelen.
Eldrerådets leder Helga Hars liker dårlig at det kuttes i tilbudet til eldre i bydelen. Foto: foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Tar penger fra de eldre

Eldrerådet er misfornøyd med at trange økonomiske utsikter i bydelen går ut over eldrebefolkningen.

NORDRE AKER: Seteradene i bydelsutvalgssalen i Nydalsveien 21 var tomme da BU skulle behandle bydelens budsjett for 2011, torsdag 16. desember 2010. Ikke helt daglig kost i Nordre Aker. Tidligere år har misfornøyde innbyggere sagt klart ifra om hva de mener om bydelsadministrasjonens budsjettkutt. For også 2011 blir et kutt-år i Nordre Aker.

Misfornøyd Eldreråd

Men selv om ingen tok ordet i Åpen halvtime, betyr det ikke at alle er fornøyde med skisseringen av de økonomiske utsiktene i bydelen i året som kommer. En av to tilhørere i det siste BU-møtet i 2010 var eldrerådets leder Helga Hars.

LES OGSÅ: Venstre veltet den borgerlige blokken

– Eldrerådet er mot at de eldre alltid er budsjettets salderingspost. Det er de eldre pengene tas fra. Det synes vi ikke er riktig, sier Hars.

LES OGSÅ: Kutter i tiltak for eldre

Eldrerådet overleverte BU et vedtak der de uttrykker sterk bekymring for at antall sykehjemsplasser reduseres i 2011.

- Burde prioritert eldre

Bydelsadministrasjonen foreslår et innkjøp av 412 sykehjemsplasser pr. 1.1.2011, og en reduksjon med en plass per måned til 400 sykehjemsplasser ved utgangen av 2011. Flertallet i BU vedtok å redusere budsjettet med én sykehjemsplass.

– Eldrerådet er skuffet over at de tildelte midlene, den såkalte «eldremilliarden», ikke fullt ut fordeles på bydelene, men at byrådet holder igjen 25 millioner sentralt. Vi er også skuffet over at bydelen ikke følger oppfordringen om å bruke hele sin tildeling til eldreomsorg.

LES OGSÅ: Fra "minimalt utslag" til full krise

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere