RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Telenor har rett til fem nye år

Telenor står på sitt og mener det bare blir verre om mastene flyttes.

OSLO: – Telenor tolker det slik at vi har rett til å stå der i ytterligere fem år, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen til Nordstrands Blad.

Han mener konsekvensene ved fjerning eller flytting av masten er store.

– Fjerning av masten vil få store dekningsmessige konsekvenser for tusenvis av mennesker og påvirker voldsalarmer, alarm på hus og heisalarmer, sier han.

Videre mener Amundsen at strålingen vil forsterkes hvis mastene flyttes.


– Paradokset er at strålingen ville vært mye kraftigere om vi var etablert på naboblokka. Mobiltelefonen går med mindre effekt jo nærmere en basestasjon den er. Vi er avhengig av å stå tett med mastene våre, hvis ikke vil det skje noe dramatisk med dekningen innendørs, sier Amundsen.

Amundsen forklarer at strålingen fra GSM-mastene ligger mellom 1/100- til 1/1000-del av det som er grenseverdiene nedsatt av Statens strålevern. Han erkjenner at enkelte eloverfølsomme kan merke stråling.

– Telenor må forholde seg til de lovgivende myndighetene, og vi har en konsesjonsmessig plikt og rett til å bygge basestasjoner. Dette handler ikke så mye om fakta, men om følelser. Noen har bestemt seg på forhånd fordi de er engstelige og ingen kan gi noen garantier, sier Amundsen til Nordstrands Blad.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere