RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tid for å se fremover i trikkesløyfa


Fornøyd med resultatet: Hild Kinder (t.v., Oslo Havebyselskap) og Benedikte Stiff (Blindern vel) mener det er på tide å se fremover, og hvordan John Colletts plass skal bli en trivelig møteplass i fremtiden.
Fornøyd med resultatet: Hild Kinder (t.v., Oslo Havebyselskap) og Benedikte Stiff (Blindern vel) mener det er på tide å se fremover, og hvordan John Colletts plass skal bli en trivelig møteplass i fremtiden. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Norgesgruppen har som leietaker strukket seg langt for å bevare mangfold på John Colletts plass, mener Blindern vel og Oslo Havebyselskap.

ULLEVÅL: – Vi har hatt en tett og konstruktiv dialog med Norgesgruppen siden slutten av juni, da vi fikk vite at gårdeier hadde inngått en leieavtale som innebar at både bokhandelen og Café Abel ville forsvinne fra John Colletts plass, sier styremedlem Benedikte Stiff i Blindern vel og nestleder Hild Kinder i Oslo Havebyselskap.

Del på Facebook

Mange reaksjoner

Avgjørelsen vakte kraftige reaksjoner i nærmiljøet. Stiff og Kinder understreker at det ikke er velet eller borettslaget som står bak internettoppropet, som har samlet over 1500 underskrifter.

LES MER: Torsdag møtte mange opp for å markere fortsatt kultur på John Colletts plass

– Det er enkeltpersoner som startet det. Men oppropet har vært nyttig i den dialogen vi har hatt i sommer for å få fram hva som rører seg av meninger, og hva befolkningen ønsker. Og Norgesgruppen har lyttet, sier Stiff.

Dialogen forplikter

– Vi har gått inn i en dialog med Norgesgruppen som forplikter. Vi har sett hvor langt det har vært mulig å gå. Norgesgruppen har strukket seg langt som leietaker. De hadde fri råderett over hele lokalet, og vi har jobbet for å få til mangfold under deres paraply, sier Kinder.

LES OGSÅ: Café Abel får bli på John Colletts plass

– Nå får vi et mye bedre lavpriskonsept enn i dag. Men vi ønsket mer enn bare en butikk, og har fått beholde Café Abel, et kompromiss som er godt i forhold til utgangspunktet, hvor det bare var tenkt en Kiwi-butikk. Vi må huske at mangfoldet på John Colletts plass er mer enn Café Abel. Det er blant annet renseriet, Lille latte, kiosken og apoteket, sier Stiff.

Må bruke lokaltilbud

Bokhandelen har slitt med lønnsomheten i lang tid. Det at den nå blir borte, bør være en påminnelse til beboerne. Ønsker man å beholde slike lokaltilbud, må de brukes, og man må være villig til å betale litt mer enn i kjedebutikkene. Det er synd når man oppdager det for sent. Nå er det viktig at folk her bruker Café Abel, sier Stiff.

De to mener det nå er på tide å gjøre det beste ut av situasjonen, og rette fokus mot hvordan John Colletts plass kan bli et bedre møtested.

– I dag ser det ikke ut. Når Sognsveien blir miljøgate er det viktig å også få rustet opp trikkesløyfa. Beboerne må komme med innspill. Vi er i dialog med Bydel Nordre Aker om tilskudd til oppgradering av torg og møteplasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere