Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tilfeldighetene råder på Åsland

– Det er mange planer for Åsland-området, men vi mangler en helhetlig plan og oversikt, sier lokalpolitikerne Liv Jorunn Eriksen og Trine Dønhaug. Verst synes de det er å få høre om et stort asfaltverk som skal komme. Dette har de på lokalplan ikke fått anledning til å uttale seg ut.
– Det er mange planer for Åsland-området, men vi mangler en helhetlig plan og oversikt, sier lokalpolitikerne Liv Jorunn Eriksen og Trine Dønhaug. Verst synes de det er å få høre om et stort asfaltverk som skal komme. Dette har de på lokalplan ikke fått anledning til å uttale seg ut. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Åsland er ikke lenger bare pukkverket. Planer for skytehall, tverrslag for Oslo-Ski-tunnelen, snødeponi og nå foreligger også planer for et stort asfaltverk.

ÅSLAND: – Vi må få en helhetlig plan for området, sier de lokale SV-politikerne Liv Jorunn Eriksen og Trine Dønhaug.

– En slik vil nødvendigvis ta tid, men slik det er nå, virker det som om tilfeldighetene råder. Og dette skjer på det stedet som skal bli byens store utbyggingsområde.

– Hvordan skal Åsland bli? undres de to.

For bare kort tid siden kom saken som fikk begeret til å flyte over for de to - nemlig reguleringsvarselet om et stort asfaltverk.

– 7.000 kvm og en hall på 4.000 kvm forteller planen om, sier Liv Jorunn Eriksen. – Og vi lokalpolitikere får ikke engang anledning til å uttale oss i saken som har svarfrist i sommerstillheten.

Pukkverket

Pukkverket har jo en lang historie bak seg.

– De driver jo nå på dispensasjon på overtid til naboers store fortvilelse, sier Trine Dønhaug. – Mye bråk og støv, og de holder jo på fra tidlig morgen til langt på kveld. Og mer stein kommer det jo her i forbindelse med den planlagt togtunnelen. Hva med de store mengder med steinmasser som skal ut?

– Og så har vi jo blitt varslet om vanntunnelen fra Skullerud til Gjersrud. Den forstår vi ikke blir så rent liten.

Trafikk

Mye trafikk blir det jo i området av all steinkjøringen.

– Og nå står vi altså der hvor det antakelig blir det store veikrysset, sier Liv Jorunn riksen. Hun titter også opp på det svarte snødeponiet og minens de mange lastebilene som i løpet av vintersesongen levert her.

Asfaltverk

– Men det som er alle verst nå, er om asfaltverket kommer. Dette vet vi svært lite om annet enn at det blir stort og vil medføre mye trafikk av store biler. Og vi fikk altså den til uttalelse etter siste BU-møte. Dermed glir den gjennom uten at vi får en politisk behandling av noe som vil få konsekvenser for området her.

Helhetlig plan

Når de to lokalpolitikerne nå kommer på banen, er det for om mulig å få et helhetlig bilde av hvordan Åsland kan bli og hva som skjer i tiden fremover.

– Vi vet om skytehallen og tog-tunnelen. Snødeponiet vet vi ikke om Fylkesmannen vil se nærmere på slik vi har bedt om. Og så kommer altså vanntunnelen og til slutt asfaltverket. Nei, dette er vi ikke mye begeistret over, sier de to som frykter konsekvensene.

– Hva er vitsen med at vi lokalpolitikerne skal få varsel om forhold som vi ikke rekker å svare på før fristen går ut?

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!