RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– To veldig gode naboer


Superduo: Bjørn Melle og Iver Helgaker (venstre) gikk til topps i double veteran-NM, og gratulerer hverandre med innsatsen. Foto: Thomas Granerød.
Superduo: Bjørn Melle og Iver Helgaker (venstre) gikk til topps i double veteran-NM, og gratulerer hverandre med innsatsen. Foto: Thomas Granerød.
Bjørn Melle (61) og Iver Helgaker (65) har kjent hverandre i 55 år - ikke rart samspillet på tennisbanen går som en drøm.

HOLMENKOLLEN: Sist helg arrangerte Holmenkollen Tennisklubb NM for veteraner med 265 påmeldte utøvere og barndomskompisene Bjørn Melle og Iver Helgaker briljerte på grusen med det ene vinnerslaget etter det andre.

Duoen Melle og Helgaker har fått det for vane å vinne tenniskamper sammen, og virker nesten ikke småslitne engang da vi får en prat med dem rett etter at finalebilletten er sikret;

– Nå skal jo vi spille finale igjen, slik som vi har gjort i de senere årene - og vunnet vel og merke, sier duoen nærmest i kor.

– Vi er ganske godt samspilte blitt ja, det er vel det femte året vi spiller sammen, men vi har jo kjent hverandre i 55 år, så du kan trygt notere deg at vi er godt kjente med hverandre. Vi er i tillegg nærmest født på banen her på Holmenkollen, forklarer Melle, som i tillegg til å være finaleklar med Helgaker også har spilt seg frem til finalen i både single og mixed double - en formidabel prestasjon.

Norsk 50-tallsungdom

Disse to flotte hedersmennene av idretten sin er heller ikke sene med å rose kubben sin;

– Det er et veldig godt samhold i HTK og det satses bra på ungdommen, dessverre sliter vi med de rette fasilitetene, men vi kan jo bare håpe at dette vil endres til det bedre ved at vi etter hvert kan få en ny hall til å bedrive idretten vår, forteller Melle.

– Må få skyte inn at dette er en sjelden hyggelig turnering å delta i. Man får møte alle de man har spilt tennis med under alle disse årene og det er jo de sprekeste av de gamle gutta du her møter - selve kremen av norsk 50-tallsungdom, sier Helgaker.

Ikke helt enige

På vårt spørsmål om hvem som er favorittspilleren gjennom alle tider får vi se at gutta for første gang ikke er helt enige.

– Jeg må få si John McEnroe, sier Helgaker ganske kjapt.

– Da svarer jeg elegansen til Roger Federer og energien til Rafael Nadal, parerer Melle.

– Men, de gutta der spiller tapte baller, men før da gutta spilte med flate baller, ja da var det mye morsommere, avslutter Helgaker til samtykkende nikk og latter fra partner Melle.

Det hører med til historien at Melle og Helgaker på ny vant finalen i double. I tillegg vant Melle sine to andre finaler i årets NM for veteraner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere