RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tomta er ikke til salgs


IKKE TIL SALGS: Statoil Fuel & Retail fastslår at tomta i Shcweigaards gate 16 ikke er til salgs.
IKKE TIL SALGS: Statoil Fuel & Retail fastslår at tomta i Shcweigaards gate 16 ikke er til salgs. Foto: FOTO: PEGAH NIKU
Mens politikere diskuterer hva de vil bruke Schweigaards gate 16 til, understreker Statoil at tomta ikke er til salgs.

GRØNLAND: Statoil Fuel & Retail opplyser at de har satt ut en ny arkitektkonkurranse der de ber deltakerne ta hensyn til Teaterplassen.

Del på Facebook

LES OGSÅ: Vil ikke ha skygge over perlen i Øst

– Tomta er ikke til salgs per dags dato. Vi ønsker først og fremst og bruke tomta selv, sier Karen Romer kommunikasjonsdirektør i Statoil Fuel & Retail.

– Vi har hatt tomta i 80 år så den har høy verdi for oss historisk, sier hun.

Romer forteller at de har vært i dialog med aksjonsforeningen Bevar Teaterplassen og at også Statoil Fuel & Retail har beste intensjoner om å bevare Teaterplassen og gjøre den bedre.

– Vi ønsker jo flytte dit, så det er jo klart at vi vil forsøke å finne en løsning som også ivaretar plassen.

Vi har startet en arkitektkonkurranse for å få nye skissetegninger. Da har vi bedt arkitektene om å blant annet ta hensyn til Teaterplassen i forhold til sol og skygge, sier Romer og påpeker at et nytt bygg også kan virke positivt for plassen.

– Vårt bygg kommer til å skjerme plassen for trafikk- og gatestøy fra Schweigaards gate og ytterligere bidra til at Teaterplassen blir et godt byrom, sier hun.

Romer fastslår at det foreløpig ikke er noe spørsmål om å selge tomta og at de helst vil bruke den selv til sine 600 medarbeidere på hovedkontoret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere