RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tone er ei dame med pondus


Jørgen Foss i Sagene Ap og Therese Karlsen i Sagene AUF gir sin støtte til Tone Tellevik Dahl som ny byrådsleder i 2011.
Jørgen Foss i Sagene Ap og Therese Karlsen i Sagene AUF gir sin støtte til Tone Tellevik Dahl som ny byrådsleder i 2011.
Tone Tellevik Dahl bør være Oslo Arbeiderpartis byrådslederkandidat til valget i 2011, mener Sagene AUF. – Et arbeidsjern, skryter partikollegaer Jørgen Foss og Therese Karlsen.

SAGENE: De to er henholdsvis BU-medlem for Sagene Arbeiderparti, og leder av Sagene AUF. Nå gir de sin åpne støtte til ei av de tre damene som er lansert som byrådslederemne fra Arbeiderpartiet. Den nye byrådslederen bør være Tone Tellevik Dahl.

Flere argumenter trekkes frem i støtten til Ap-kvinnen fra Torshov.

– Hun er den med bredest erfaring og mest oslopolitisk erfaring, mener Jørgen Foss.

Ei solid dame

– Dessuten er det på høy tid at vi får en byrådslederkandidat fra Oslo Indre Øst. At hun i tillegg er kvinne, er en ren bonus, sier Jørgen Foss og Therese Karlsen.

Etter å ha tapt flere kommunevalg med Rune Gerhardsen, er tiden inne for å tenke helt nytt, mener mange. Tre kvinner kniver nå om å bli partiets byrådslederkandidat i valget om et drøyt år. Statssekretær Libe Rieber Mohn, bystyrepolitiker Rina Mariann Hansen og altså Tone Tellevik Dahl.

Dahl er nestleder i byutviklingskomiteen i Rådhuset, og har en fortid som BU-leder i Bydel Sagene fra 1999 til 2007. Den åtte år lange karrieren som bydelsutvalgsleder, blir trukket frem som et vektig argument.

– Tone har lang og bred erfaring fra politikken. Hun er flink til å profilere seg i media og gjør en god figur. Da hun var BU-leder var hun i full jobb, samtidig som hun hadde to små barn. Det sier endel om hvilken arbeidskapasitet denne dama har, skryter Jørgen Foss og får bekreftende nikk fra sin kollega i Sagene AUF.

Rosen stopper ikke der.

– Tone er ei dame med pondus. Hun har klare meninger og tør å stå for det hun mener. Hun tør ta sjanser, fosser det ut av Foss.

Et viktig spørsmål i slike persontvekamper, er hvorvidt kandidaten er til å leve med i ulike fløyer innad i partiet.

– Tone hører kanskje til høyresida, men hun er nok den kandidaten som er spiselig for begge leire, sier Foss.

Oslo øst-erfaring

Tellevik Dahl har god innsikt i Handlingsprogrammet for Oslo Indre Øst fra tiden som BU-leder. Ikke minst vet hun hva sosiale forskjeller i øst-bydelen betyr i praksis, påpeker de.

– Hun ser problemene og vet godt at ikke alt er bare fryd og gammen. Hun kjenner til klasseforskjellene i Bydel Sagene, trekker Karlsen fram.

– Men hva med Rune G?

– Han har gjort en bra jobb, men har tapt flere valg. Vi trenger fornyelse. En fin avslutning for Rune ville vært å bli ordfører, istemmer de to unge politikerne.

Tellevik Dahl vil også innvarsle et brudd med en lang mannstradisjon i byrådsledervervet.

– Det er på tide med en byrådsleder fra Oslo indre øst, og det er på tide at det blir en kvinne. Tone er ei tøff dame som tør å ta sjanser der andre viker tilbake. Hun er folkelig og ingen typisk broiler. Tone er den beste kandidaten, er de to skjønt enige om.

Tone Tellevik Dahl har ikke lyst til å si så mye om saken ennå.

– De formelle prosessene må gå sin gang, men det er hyggelig, kommenterer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere