Gå til sidens hovedinnhold

– Tore, det er lett og godt å være glad i deg!

Prost Tore Kopperud ble takket av med stående applaus og mange gode ord i Nordstrand kirke.

NORDSTRAND: Mannen, som 21. juni for 43 år siden startet sin prestegjerning, lette for en gangs skyld litt etter ordene da han som siste taler fikk ordet under kirkekaffen.

– Det er en underlig dag, en overveldende dag. Jeg er veldig berørt og vil bare si takk. Takk til dere alle, sa Kopperud.

LES OGSÅ: Prostens siste gudstjeneste

Satt dype spor

Biskop Ole Christian Kvarme sa i sin hilsen at Kopperuds avgang markerer en epoke i Søndre Aker prosti.

– Du er en elsket og skattet prest som har satt dype spor etter deg i hele vår kirke, ikke minst under dine 18 år som prost med kontor i Nordstrand menighet, sa biskopen.

Og han fortsatte:

– Du er en strategisk og fremtidsrettet prest. Du har omsorg for den enkelte, du har et tydelig lederskap og stort engasjement. Du har imponert og begeistret oss. Takk Tore, og takk til din kone Elisabeth, avsluttet Ole Christian Kvarme i en fullsatt Nordstrand kirke søndag.

– Glad i deg

Biskopens var ikke den eneste som var raus med superlativene på Kopperuds avskjedsdag. 15 talere, fra proste- og prestekolleger til familie og venner, fikk menigheten til både å le og nikke gjenkjennnende.

Prostekollega Trond Bakkevig ( Vestre Aker prosti) sa vel det som gikk som en rød tråd gjennom talene:

– Tore, det er lett og godt å være glad i deg!

Ny prost denne uken

Når Tore Kopperud nå går ut av sin prestegjerning, blir han det neste året boende i en leilighet ved Bislet. Neste høst er imidlertid han og kona igjen på plass på Nordstrand.

Allerede denne uken utnevnes en ny prost i Søndre Aker prosti. Samtidig flyttes prostekontoret fra Nordstrand til Bøler kirke.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley