– Tradisjonsrikt og nyskapende

Birthe og Marte ser frem til UKA 09. Foto: Utlånt

Birthe og Marte ser frem til UKA 09. Foto: Utlånt

Birthe Sønning (22) fra Kjelsås og Marte Jerkø (22) fra Korsvoll studerer ved NTNU i Trondheim og er gjengsjefer for UKA. 1. oktober braker det løs.

TRONDHEIM: Marte er administrasjonssjef i UKEstyret, Birthe er nestleder i markedsseksjonen. Begge studerer industriell økonomi og teknologiledelse.

– Hva betyr UKA for dere?

– For meg handler det om engasjement, god stemning, venner og utfordringer, sier Birthe.

– UKA for meg er også masse frivillig engasjement og samtidig gleden over å være med på å skape noe stort, sier Marte.

– Ikke angret

Begge hadde hørt rykter om at det var et svært godt studentmiljø i Trondheim, og de har ikke forandret mening ennå.

– Jeg fikk veldig godt inntrykk av miljøet her da jeg var på besøk hos noen andre studenter, blant annet under UKA, sier Birthe.

– NTNU er gode på utdannelser innen realfag og teknologi. Jeg har ikke angret et sekund for jeg er omgitt av engasjerte mennesker og medstudenter, smiler Marte.

Tett samarbeid

Markedsseksjonen hvor Birthe er nestleder er UKAs kontakt med næringslivet.

– Vi følger opp samarbeidspartnere, selger reklame og bygger og maler Samfundet. Sammen med markedssjefen har jeg ansvaret for å følge opp de 160 personene som jobber i markedsseksjonen samt eksterne samarbeidsavtaler, sier Birthe.

– Jeg har anvaret for de 1500 frivillige som jobber med å lage UKA. Grunnen til at jeg søkte jobben som administrasjonssjef er at jeg var med på UKA sist den ble arrangert og det var kjempegøy. I tillegg må jeg jo innrømme at jeg hadde lyst på en real utfordring, sier Marte.

– 60 timer i uka

Men ting tar tid, og både Birthe og Marte bruker mye tid på UKA-planlegging.

– Jeg har jobbet over et år til nå med å lage festival, og når det er hektisk bruker jeg fort 60 timer i uken på UKA, sier Marte mens Birthe nikker samtykkende.

– Det blir noe hver dag, og noen ganger går stort sett hele uken med, men heldigvis roer det seg litt i eksamensperioder.

– Hvorfor bør folk ta turen til Trondheim under UKA?

– Det blir noe for en hver smak, og jeg kan love det blir bra, sier Marte.

– UKA er Norges største kulturfestival, laget av studenter. Den er ikke bare store internasjonale artister men også barneteater, kleinspill og mye, mye mer, avslutter Birthe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag