RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjelsås-rektor Mette Rasmussen (t.v.) har sammen med rektorkollega Merethe Holmen på Engebråten og driftsstyrene på skolene bedt om trafikksikkerhetstiltak. Men aller helst vil de at foreldrene legger om kjørevanene sine.
Kjelsås-rektor Mette Rasmussen (t.v.) har sammen med rektorkollega Merethe Holmen på Engebråten og driftsstyrene på skolene bedt om trafikksikkerhetstiltak. Men aller helst vil de at foreldrene legger om kjørevanene sine. Foto: Arkivfoto: Kristin T. Haga

– Trenger en holdningsendring

– Hva skal til for at foreldre i nærmiljøet skal la bilen stå? spør Kjelsås-rektor Mette Rasmussen.

KJELSÅS: Rektorene Mette Rasmussen på Kjelsås skole, og Merethe Holmen på Engebråten, samt driftsstyrene på begge skolene, har via Utdanningsetaten sendt et brev til Samferdselsetaten og Politiet. De ber om bedre trafikksikring rundt skoleområdene til Engebråten og Kjelsås skoles paviljonger.

LES OGSÅ: I forrige uke aksjonerte foreldre og naboer mot kjøringen i Neptunveien. FORELDREAKSJON - Kyss og kjør!

Foreslår sikringstiltak

I brevet anbefaler skolene at trafikkmyndighetene vurderer gangfelt over Neptunveien ved inngangen til Kjelsås skoles område, og at parkeringsplassene fjernes to meter ovenfor og nedenfor gangfeltet. Ellers foreslås skilting med «Innkjøring forbudt» eller «Kjør sakte», fartshumper og bedre belysning i Neptunveien. Ved Engebråtenveien ønsker skolene opphøyd gangfelt eller fartshumper. I tillegg ønskes bedre skilting til Engebråten-området.

– Utfordringen er jo at det er foreldre som kjører, sier Rasmussen.

SLIK SER DET UT I NEPTUNVEIEN: SE BILDESERIEN HER!

– Og det er i alles interesse å trygge skoleveien.

Hva skal til?

Hun skryter av FAU som står trafikkvakter ute hver morgen, og som også er aktive med å spre informasjon til andre foreldre. Og virkeligheten er ikke bare håpløs.

LES OGSÅ: FAU: - Situasjonen er kaotisk

– Det vi ser fungerer etter intensjonen er nedkjøringen ved Engebråten og Kiss & ride -sonen der. Nå er utfordringen å få flere til å bruke den. Kjøringen til oss skaper farlige situasjoner, og jeg tror vi trenger en holdningsendring for å få slutt på det. Alle tenker at «det er jo bare meg, og jeg har det travelt». Men vi må få foreldrene til å skjønne at om bare de lar være å kjøre, så vil situasjonen bli bedre, sier Rasmussen.

– Vi ønsker at elevene skal gå til skolen. Hva skal til for at foreldre i nærmiljøet lar bilen stå, eller parkere der det er trygt? Man kan for eksempel også parkere i Kapellveien og gå ned Neptunveien. Det tar kanskje ti minutter ekstra om morgenen, men det er vel verdt å legge om rutinene hvis skoleveien blir trygg, sier Rasmussen.

SLIK SER DET UT I NEPTUNVEIEN: SE BILDESERIEN HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere