*Nettavisen* Nyheter.

– Trenger flere steder å skate på vestkanten

Petter Hatlem etterlyser sammen med byrådssekretærTommy Skjervold steder i Oslo Vest hvor det kan være mulig å anlegge en utendørs skatepark. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

– Det finnes ingen steder for ungdommer som vil skate i Oslo vest, sier Petter Hatlem, far til Frogner-gutt og skater. Nå etterlyser han hjelp fra kommunen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frogner-gutten Mats Hatlem in action. Foto: Foto: Alex Holm

Klikk på bildet for å forstørre.

Bildet er tatt fra skatområdet på Haugenstua. Foto: Foto: Alex Holm

OSLO VEST: – Sønnen min begynte å skate for tre år siden, sier Petter Hatlem. Den engasjerte pappaen til Mats er på utkikk etter skikkelige steder hvor det går an å skate i Oslo vest..

– Hvor skal man skate i Oslo by, spør Petter som selv har bodd i England hvor forholdene var mye bedre for skaterne.

– Vi drar ut til Bekkestua eller Drammen, sier han videre. I tillegg til Haugenstua og skateområdene for de mer viderekommende i Gamlebyen og på Jordal, er det få steder i Oslo, og da særlig Oslo vest, hvor skatere på alle nivåer kan møtes.

Uteparker

– Vi trenger uteparker for alt fra nybegynnere til viderekommende, sier Hatlem som på eget initativ har kontaktet bydelen og byrådet på jakten etter et egnet sted en slik park kan være.

– Skating er en voksen aktivitet, og det er mange som driver med dette. Det er også en sport for mange, sier Hatlem som videre forteller om et inspirerende miljø med mange helproffe folk.

Positive

– Det er veldig sterkt samholdhos skaterne, sier Hatlem om miljøet som for det meste er uorganisert. Han forteller videre at i en utepark trenger man steder for skating, bmx, inlines (rulleskøyter) og scootere.

– Det oppleves ofte som plagsomt i lokalmiljøet, så vi trenger et område hvor man er velkommen, sier Hatlem videre

Cash, ja takk!

Hatlem ønsker sponsorer velkommen, og forteller om en svært stor dugnadsånd i miljøet.

– Vi ønsker å bidra med å finne skateplasser hvor man er velkommen, og vi synes initiativet fra Hatlem er veldig positivt, sier byrpådssekretær for Miljø og samferdsel, Tommy Skjervold (Frp). Han ser for seg en offentlig og privat samarbeid, hvor kommunen stiller med området, og private aktører går inn og hjelper til med cash.

– Vi vil utfordre lokalpolitikerne på ulike steder i lokalamiljøet som kan være egnet til et slikt uteområde, sier Skjervold. Det er allerede sendt ut henvendelse til Bydel St. Hanshaugen, Bydel Frogner og Bydel Ullern.

Sistnevnte har kommet med forslag til aktuell beliggenhet for en skatepark.:

– Lysjordet-nede i dumpa/skogholtet mot Lysakerelva eller Sollerudstranda, ved siden av volleyballbanen er aktuelle kandidater sålangt.

Hatlem tok selv kontakt med rektor ved Ruseløkka skole for å se på mulighetene til å bruke deler av området her til skatepark.

– De var positive til dette, sier Hatlem som ikke har fått et konkret tilbakemelding ennå. Arealet som trengs er avhengig av hva som bli forelsått, men Hatlem ser for seg en flate fra 200 til 1000 kvadratmeter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.