*Nettavisen* Nyheter.

– Trenger ikke dokumentasjon

– Det er måleinstrumenter man trenger, sier Sissel Halmøy. Her måler hun stråling på Gressbanen i sommer.

Strålekrangelen fortsetter.

OSLO VEST: Sissel Halmøy i Norges Miljøvernforbund fnyser av forsker Lars Klæboes påstander. Og hun inviterer Statens strålevern på konferanse.

Halmøy mener det ikke trengs vitenskapelig dokumentasjon for å vite om du utsettes for store doser med stråling.

– Det er måleinstrumenter man trenger. Det er ingen som har sagt at det er farlig å bevege seg på Røa. Men det blir sagt at det er helseskadelig stråling der. Og det er riktig, verdiene er for høye.

– Burde kjenne til verdiene

Halmøy mener Statens strålevern burde kjenne til grenseverdiene i andre land.

– Hva med Sveits, Østerrike, og Lichtenstein? Hva med byene Brüssel og Salzburg? Kina og Russland har også lavere grenser enn oss, sier Halmøy.

Hun reagerer også på Klæboes påstand om at lavere grenseverdier ute i Europa er presset frem poltisk, og ikke som en vurdering fra forskergrupper.

– Vet han det? Helseansvarlig i Salzburg, Gerd Oberfeld er selv forsker. Han har forsket på elektrisk aktivitet i hjernen. Derfor har Salzburg de aller laveste grensverdiene. En milliondel av våre grenser, faktisk. Men de har likevel dekning for både internett -og mobiltelefoner.

Inviterer til konferanse

Halmøy avviser også påstanden om at det ikke finnes forskning som dokumenterer helsekader.

– Den påstanden er løgn, eller i beste fall mangel på kunnskap. 17.november arrangere Miljøvernforbundet en internasjonal konferanse om elektromagnetisk stråling og helse. Dit kommer 15 av verdens fremste forskere innen dette området. Vi regner med at Statens strålevern dukker opp der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.