RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Trenger ikke flere ulykker for å bevise at krysset er livsfarlig

Høyre stiller spørsmål til byråd Ola Elvestuen (V) om det skjer noe med Vinderenkrysset. Krysset er det farligste i Oslo vest, ifølge Akerspostens lesere.

VINDEREN: – Nå må vi få på plass trafikksikre løsninger i sentrum av Vinderen, sier Maren Malthe-Sørenssen (H), Vestre Aker-representant i bystyret og medlem av byutviklingskomiteen.

Dødsulykke

– Jeg ønsker et planfritt kryss, men er realistisk nok til å se at kommunen ikke har råd til en spektakulær løsning til en halv milliard kroner. Det er bedre at vi får en løsning som er god nok nå enn ingen løsning overhodet. Området rundt Vinderen sentrum er svært trafikkfarlig. Her ferdes mange små barn til og fra skoler og barnehager, og mange eldre. Det har vært flere alvorlige personulykker i området rundt Vinderenkrysset de siste årene. Senest i høst skjedde en tragisk dødsulykke i krysset Holmenveien/Borgenveien, sier Malthe-Sørenssen, sier Malthe-Sørenssen.

Utålmodige innbyggere

Hun bor selv i området og har barn som går til henholdsvis Ris skole og Vinderen skole. Problematikken med Vinderenkrysset er hun godt kjent med også som trafikkvakt for skolen.

– Jeg har sett mange situasjoner som viser hvor utsatt barna er i trafikken.

I et brev til miljø- og samferdselsbyråd Ola Elvestuen etterlyser hun handling.

– Høyre vil ha fortgang i utredning av krysset og planene for tiltak som kan sikre de myke trafikantene. Vi trenger ikke flere ulykker for å bevise at krysset er livsfarlig å ferdes i. Innbyggerne er utålmodige etter løftene som blant annet ble gitt av tidligere samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) under folkemøtet på Vinderen skole i fjor, sier Malthe-Sørenssen.

Flere forslag

Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker har også i flere omganger henvendt seg til rådhuset og bedt om tiltak.

– Vi er bekymret for sikkerheten til alle som beveger seg i dette området. Vi vil ha et planfritt kryss på sikt og vil også ha fortgang i utredningen av Eystein Husebys forslag om å legge biltrafikken under T-banelinjen. Samtidig har Erling Storm skissert en løsning for midlertidig bedring av trafikkavviklingen i krysset som kan bedre situasjonen på kort sikt.

Nå håper vi at Elvestuen vil bidra til fremdrift i disse sakene. Vi trenger en prosjektplan og en tidslinje som viser fremdriften for utvikling av krysset, sier fungerende leder av bydelsutvalget, Lars Asbjørn Hanssen (H).

– Ikke se oss blinde

Det er planlagt et nytt stort senter ved siden av T-banestasjonen som skal erstatte dagens senter. I tillegg har ny næring som Plantasjen kommet til.

– Vi er ikke imot utvikling av Vinderen sentrum, men nå er det viktigere enn noensinne å se dette i sammenheng med infrastrukturen. Det er viktig med helhetlig planlegging. Vi kan ikke akseptere økt trafikk til dette området uten at det gjøres noe med trafikkforholdene, sier Hanssen.

– Mange gode krefter jobber for å finne løsninger. I så måte er det grunn til å rose FAU ved Vinderen skole, Ris vel, bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker og ikke minst forslagsstillerne Husebye og Storm. Vi må ikke se oss blinde på en perfekt løsning en gang i fremtiden. Den må ikke stå i veien for en løsning som er god nok, sier Malthe-Sørenssen.

 

LES ALT OM Vinderenkrysset

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere