RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tror jeg har talent!


– Dans er gøy, og jeg tror jeg har talent, sier Disenjenta Kristine Moe (10). Foto: Kristin Tufte Haga
– Dans er gøy, og jeg tror jeg har talent, sier Disenjenta Kristine Moe (10). Foto: Kristin Tufte Haga
Kristine Moe (10) fra Disen begynte «helt tilfeldig» på ballett. Nå er hun med på «satsningspartiet», og femteklassingen trenger opp til fem ganger i uka!

GREFSEN: – Det er jo veldig gøy å danse, og jeg vil gjerne danse når jeg blir stor også. Dessuten tror jeg at jeg har talent, forteller Kristine Moe fra Disen, som er en av elevene ved Den Norske Ballettskolen,og legger til at hun også synes det er veldig flott å se på at andre danser ballett.


LES OGSÅ: DNBS: - IKKE SLÅ BEINA UNDER OSS

Ikke noe slurv!

Og det nytter ikke å slurve i balletten.

– Men jeg har funnet ut at det virkelig hjelper å øve - jo mer jeg øver jo lettere blir det å få til de forskjellige små tingene - og de HELT små tingene., sier Kristine, som også gleder seg til sommerens Peer Gynt-forestilling.

Vokser og mestrer

Mamma Torild Moe er glad for at datteren som andreklassing prøvde ballet i SFO-tiden ved Disen skole.

– Det var jo helt tilfeldig, hun ble med på balletten for å ha «noe annet å gjøre» i SFO-tiden. Men vi merket fort at hun ble veldig engasjert, og hun er fortsatt mer enn ivrig på dansingen. Hun vokser med balletten, det gir god følelse, sier mammen, som samtidig skryter av Den norske Ballettskoles opplegg.

– Her er det dyktige pedagoger som inspirerer barna. I tillegg til breddetilbudet ved skolene, er det flott at de som virkelig vil og har talent, kan få et videre tilbud her ved studioet på Grefsen, sier Moe, som også setter veldig pris på at tilbudet finnes i nærmiljøet.

– Hardt, men motiverende!

Line Engebretsen (14) fra Grefsen satser også på dansen.

– Jeg stortrives med å danse på ballettskolen, og trener rundt to til tre timer, fem til seks ganger i uka. Det er ganske hardt, men jeg mister ikke motivasjonen. Jeg har lært utrolig mye i løpet av de 2,5 år jeg har gått her. I tillegg til danseteknikk kreves masse koordinasjon, konsentrasjon og utholdenhet, forteller Line som også har vært med på to turer til Ukraina og fått trene sammen med kompaniet og elevene der (se faktaboks).

– I tillegg har vi hatt flere utenlandske lærere på besøk på ballettskolen vår - det er inspirerende!

SE BILDESERIE FRA DANSEØVELSEN HER!

– Flott tilbud i nærmiljøet!

Mamman til Line, May Engebretsen, og moren til danseelev. Maren Skrede (10) – Hilde Vatne – setter også stor pris ballettilbudet i nærmiljøet.

– Når Line begynte å danse, sjekket jeg med Operaen, og treningstidene var altfor tidlig i forhold til å rekke å kjøre og hente, jeg var jo på jobb! Heldigvis fikk vi høre om DNBS - det er jo rett i nærheten av hvor vi bor, sier Engebretsen.

– Det betyr lite reisetid, samtidig er vi veldig godt fornøyd med både pedagoger og oppfølging av danserne forøvrig. Jentene har lært så mye - og viser tydelig utvikling. Pedagogene er også utrolig gode til å motivere og gi danserne utfordringer. Dette er meget bra! sier begge mammaene, familien Vatne bor også like i nærheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere