*Nettavisen* Nyheter.

– Turning er liksom meg!

Sondre Kittelsen Paalgard (12) viser gjerne frem det han kan.

Sondre Kittelsen Paalgard (12) fra Kjelsås gikk igjennom på første audition for operaen "Carmen". Nå er han snart klar for nye utfordringer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sondre

Klikk på bildet for å forstørre.

Sondre Kittelsen Paalgard (12) viser gjerne frem det han kan. foto: ELISABETH C. WANG

Klikk på bildet for å forstørre.

Sondre Kittelsen Paalgard (12) viser gjerne frem det han kan. foto: ELISABETH C. WANG

KJELSÅS: – Jeg har turnet nesten hele livet, men de siste to, tre årene har jeg gjort det mer profesjonelt, sier Sondre. Tre ganger i uken de siste månedene har den unge turneren dratt ned til Operaen i Bjørvika. Han understreker at han elsker å være på scenen, men at ventetiden i begynnelsen var vel lang.

– I starten kjente jeg ingen, og det var cirka to timer venting mellom første og fjerde akt, hvor jeg er med. Jeg satt litt i kantinen, og der ble jeg heldigvis kjent med barnekoret, så dem har jeg vært mye sammen med, sier han.

"Elektra"

Nå, som operaen Carmen nærmer seg slutten, ser Sondre frem til nye utfordringer. Han har nemlig fått en av rollene i operaen "Elektra" som har première fredag 29. mai.

– I Elektra skal jeg spille en liten gutt, som er litt rampete og det gleder jeg meg veldig til. Gutten er egentlig yngre enn det jeg er da, så jeg må gjøre meg ganske liten. I den forestillingen skal jeg ikke turne, så da blir det sikkert mer av det på fritiden, smiler han.

– Helt mørkt!

På spørsmål om han noen gang blir nervøs når han skal på scenen, kommer svaret kontant.

– Nei, jeg synes bare det er skikkelig gøy. Når man er på scenen kan man jo ikke se publikum, for det er helt mørkt. Man vet at det er utrolig mange mennesker der som ser rett på deg, men man kan ikke se dem selv. Det gjør det ekstra spennende, sier han.

– Se nå!

I gangen på Kjelsås skole viser Sondre frem sine kunster for en stadig større gruppe med medelever. Så tar Sondre sats og spretter lekent nedover korridoren, mens publikum kikker måpende på han.

– Han er kjempegod! Det har nesten blitt vanlig å se han turne her på skolen, og det synes vi er gøy, sier Marte (11).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag