RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tusenmillioner stjernesmil-takk!


Den ene rosen etter den andre ble gitt til jubilanten Turi Sletner torsdag. Foto: Fredrik Eckhoff
Den ene rosen etter den andre ble gitt til jubilanten Turi Sletner torsdag. Foto: Fredrik Eckhoff
– Herlig! utbryter Turi Sletner på velkjent vis når hun mottar rose og et personlig gratulasjonskort fra hvert eneste barn i barnehagen.

LILLEVANN: 35 år er det siden Turi Sletner startet det som senere er blitt kjent som miljøbarnehagen som i mange år har holdt til nesten på toppen av Lillevannsveien. Torsdag ble hun og hennes 35 år i bransjen feiret med sang og taler, Lucia-tog, gløgg, pepperkaker og mye mer. Til og med en trøndersk nissemor svippet innom, men hun hadde dårlig tid, da hun egentlig var på vei for å ta en prat med Obama!

– Kan jeg ta med med et barn eller fem og gi til Obama? spurte hun, men det lot seg ikke gjøre...

Nissemor understreket at hun aldri har vært i en så gammel barnehage før. Og det begynner jo å bli en stund siden Turi Sletner startet opp, høsten 1974 på Slemdal. I 1994 flyttet barnehagen hennes inn i Lillevannsveien 82, med skog som nærmeste nabo.

Fornøyde foreldre

Blant de mange foreldrene som er med på feiringen, finner vi Arne Meidell, far til to av barna i barnehagen. Han setter stor pris på både barnehagen og dens eier, Turi Sletner.

– Hun er helt rå, med en enorm entusiasme. Barna kommer strålende hjem hver dag og har masse spennende å fortelle, sier Meidell.

Helen Sande forteller at hennes datter på to et halvt år begynte etter sommerferien.

– Jeg vil kalle dette en veldig hjertevarm barnehage. Min datter blir tatt i mot med smil og glede hver dag, og hun har et stort smil om munnen når hun kommer hjem, sier hun. – Det er bra at de er så opptatt av miljøvern, at de samarbeider med Bente Roestad.

Og nettopp Roestad, som blant annet er kjent som "mor" til Blekkulf, var selvfølgelig til stede på feiringen. Hun forteller at få er så gode på miljø som barn og ansatte i miljøbarnehagen til Turi Sletner.

– Jeg opplever et veldig sterkt miljøengasjement, sier hun og forteller at hun kom i kontakt med Turi Sletner en gang tidlig på 90-tallet, da hun jobbet med en tv-serie i Nrk, som het Luftslottet.

– Hun stilte med en hel gjeng med barn som kunne alle Blekkulf-sangene! smiler Roestad. Hun kan for øvrig fortelle at det er planer for at Blekkulf skal mer ut i rampelyset igjen.

– Han kommer sterkere tilbake, bare vent. Det er spennende ting på gang, smiler hun.

– Ildsjel

Daglig leder i barnehagen, Heidi Marie Gøperud, hedrer også veteranen.

– Turi er en ildsjel som brenner for barna, barnehagen og personalet. "Alt for barna" er stikkordet hennes, og det stemmer helt, sier Gøperud, som også forteller at Sletner som eier aldri har tatt ut en krone i utbytte i alle disse årene.

– Det viser noe av engasjementet hennes, sier den daglige lederen.

En særegen takk

Barna valgte å hedre Sletner med å gi henne hver sin flotte rose med et selvlagd gratulasjonskort til.

– Se, det er meg, så herlig! stråler jubilanten, mens favnen fylles opp med roser og kort. Hun hadde bare én ting å si til hver enkelt:

– Tusenmillioner stjernesmil-takk!Barna kommer strålende hjem hver dag og har masse spennende å fortelle

Arne Meidell


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere