RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tøyen kan bli det nye sentrum i øst

Dette sier varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn (Ap). Hun ser nå med glede på at Høyre endelig ser ut til å ville satse i Oslo øst.

TØYEN: – Tøyen har blitt fremstilt som en bakgård i hele debatten om lokaliseringen av Much-museet. Nå er det kanskje mulig å få med seg Høyre på en utvikling av Tøyen. Området kan med dette bli det nye sentrumet i øst med tanke på de nye boligprosjektene på Hasle og Ensjø, sier varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap), og legger til.

– Tenk at dette kan bli den flotteste delen av byen.

Much-museet?

Høyre har derimot ikke snudd når det gjelder lokaliseringen av Much-museet, og mener fremdeles at det burde ligge i Bjørvika.

Foreløpig er debatten lagt på is, men det gjenstår derimot å se hvor det hele ender – disse nye utbyggingsplanene tatt i betraktning.

– Vi vil jo gjerne omvende Høyre også på dette punktet og håpet er en ny entusiasme for Much-museet på Tøyen nå. Forventningene er store til å få presentert noen gode løsninger fra Høyre som kan skape flertall i bystyret, sier hun.

Mer konkret plan for Tøyen

Rieber-Mohn etterlyser derimot en byutviklingsplan som er mer konkret enn det Høyre til nå har kommet opp med.

– Først og fremst så bør det fokuseres på å ruste opp Tøyen t-bane, sist jeg var der var det et gateskilt med noe som lignet et kulehull igjennom. Det er ikke veldig innbydende for folk som kommer hit for første gang, sier hun.

– Hva vil Arbeiderpartiet utfordre Høyre på i denne sammenhengen?

– Vi vil ha konkrete planer hvor man foreslår hvordan man vil gi området et løft. For det første må det en totalrenovering av Tøyenbadet til, deretter en konkret opprustning av Tøyen senter og t-bane med tanke på den nære tilknyttingen til museene og de nye boligene. Ytterligere boligprosjekter og byutviklingsplaner, bør også være mer konkret, sier hun.

HVORDAN SKAL OSLO UTVIKLES? SE HVA PARTIENE LOVER!

Ja til veksthus

Det planlagte Veksthuset, og opprustningen av Naturhistorisk museum er planer Rieber-Mohn gjerne kan stille seg bak. Hun mener dette vil ha en betydning for helheten av området.

– Det planlegges her investeringer, men det forutsettes da at man får statlig støtte til dette. Det er vel noe sånt som en halv million besøkende til Naturhistorisk museum, og 130.000 til Geologisk museum hvert år, så dette er populære attraksjoner i området som kan skape ytterligere positiv vekst, sier hun.

Lysere bydel

Som en kommentar til mangelen på fokus på belysning av bydelen, er fokuset hos Ap klart:

– Dette er en av de sakene jeg har snakket mest om gjennom hele valgkampen, og det er helt klart at strekningene fra Grønland til Tøyen er for mørke. Og det mener jeg er kjempeviktig at man får inn i en belysningsplan.

LES OGSÅ: Lommelyktmarsj for en lysere bydel

– Burde man hatt med områdene rundt Tøyen i den allerede foreliggende belysningsplanen?

– Ja det burde absolutt vært med her, og særlig forbindelsen fra Tøyen og ned mot sentrum og Herzbergskvartalet, som er det området i byen med høyest kriminalitet, sier Rieber-Mohn (Ap).
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere