RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tøyen skole har et ufortjent dårlig rykte


VIL BLI KJENT MED DEG: Tonje Tornes og Sigrid Klæboe Jacobsen har nå startet en kampanje hvor de søker andre foreldre med barn som snart er i skolealder. Foto: Anita Bakk Henriksen
VIL BLI KJENT MED DEG: Tonje Tornes og Sigrid Klæboe Jacobsen har nå startet en kampanje hvor de søker andre foreldre med barn som snart er i skolealder. Foto: Anita Bakk Henriksen
Tøyenbeboere og småbarnsmødrene Sigrid Klæboe Jacobsen og Tonje Tornes ønsker å knuse fordommene mot Tøyen skole, og vil nå å bli kjent med flere småbarnsfamilier i bydelen.

TØYEN: I fjor sognet 140 skoleklare barn til Tøyen skole. Av disse var det kun 38 som begynte høsten 2013, og ingen av dem hadde norsk som eneste morsmål.

Dette ønsker to engasjerte mammaer å endre, som er lei av at en så bra skole som Tøyen ikke blir benyttet av foreldrene i området.

Ufortjent dårlig rykte

– Tøyen skole har et ufortjent dårlig rykte. Det har blitt gjort enormt store forbedringer de siste årene, men dessverre er det mange som ikke er klar over det, sier Tonje Tornes.

Hennes fem år gamle sønn skal begynne på skolen neste høst, men så vidt hun vet er det ingen andre i hans barnehage som har planer om å begynne på Tøyen.

– Når man står alene er man utrygg. Det er to måter å takle en slik utrygghet på. En: å trekke seg. To: å finne ut hva man er redd for? Jeg er redd for at min sønn skal føle seg alene på skolen. Så da vil jeg gjøre mitt for at han, og jeg, kjenner flest mulig andre femåringer før han starter i førsteklasse, sier Tornes.

LES OGSÅ: – Tøyen må bli et godt sted å bo

Bli-kjent-kampanje

Sammen med Sigrid har de to nå startet en liten bli kjent-kampanje på Tøyen hvor de etterlyser foreldre med barn i samme alder i nærområdet.

– Min datter er fire år, og jeg håper vi sammen med andre foreldre kan snu trenden, slik at flere barn med norsk som morsmål starter på Tøyen og ikke flytter andre steder slik det er i dag, sier Jacobsen.

De synes begge to det er en ekstra stor trygghet og la barna begynne på nærskolen, men ønsker nå å bli kjent med flere foreldre i samme situasjon.


SØKER SMÅBARNSFORELDRE: Sigrid Klæboe Jacobsen henger opp informasjon om bli-kjent-kampanjen på en av de lokale kafeene på Tøyen. Foto: Anita Bakk Henriksen

Gratis aktivitetsskole

– Jeg vil bli godt kjent med foreldrene til barna som skal gå i klassen til mine egne barn. På den måten tror jeg vi bedre kan samarbeide om å verne om hverandres barn og skape gode klassemiljø, sier Jacobsen.

Som en del av Tøyenløftet har det blitt iverksatt en rekke gode tiltak for Tøyen skole, blant annet at det er gratis kjernetid på aktivitetsskolen, et tilbud som kun finnes her.

– Det sparer man cirka 10 000 kroner i året på, noe som er en stor sum for de med lavere inntekt, sier Tornes og legger til:

– Det å vokse opp på Tøyen ser jeg som en stor verdi for mine barn. Her blir de kjent med barn fra alle verdensdeler og man lærer en god del om forskjells-Norge. Og så er det ett press de ikke blir utsatt for: Og det er kjøpepresset! Det er faktisk en veldig god verdi å ta med seg videre i livet.

LES OGSÅ:

– Bare riv hele Tøyen

Flytter fra Tøyen hvis dette er nok et løftebrudd

Åttebarnsmor kjemper mot narkolangere på Tøyen
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere