*Nettavisen* Nyheter.

– Uakseptabel prisøkning

I dag øker prisen på kollektivreiser i Oslo. Natur og Ungdom mener økningen er uakseptabel. ARKIVFOTO

Natur og Ungdom mener Ruters billetøkning er uakseptabelt. Fra i dag er det dyrere å reise kollektivt.

OSLO: – Dette er uakseptabelt. Prisene var allerede på et høyt nivå og at de nå øker ytterligere er bare helt bak mål, sier Eir Nerland fra Oslo Natur og Ungdom.

– Håpløst

Fra og med i dag, 1. februar, øker prisene på kollektivtransport i Oslo og Akershus. Det betyr blant annet at månedskortet blir erstattet med et 30 dagers kort. Det fører til et tap på fem dager i løpet av et halvår. Prisen økes i tillegg med ti kroner for ungdom, og med 20 kroner for voksne.

– Det at vi nå må betale 120 kroner mer for månedskort pr år samtidig som fem dager av året ikke kommer med er helt vanvittig. Jeg synes dette er håpløst gjort av fylkeskommunen og mener det viser at de ikke er villige til å ta de nødvendige skrittene for å redusere klimagassutslippene i Oslo, sier Nerland.

– Flere steg bakover

Også enkeltbillettene blir dyrere. Det mener Natur og Ungdom er et.langt skritt i feil retning.

I 2008 vedtok bystyre en kraftig reduksjon av prisen på månedskort, etter et initiativ fra Venstre. Den gangen ble prisen satt ned med rundt 20 prosent fra 720 kroner til 550 kroner.

– Da prisene på månedskort gikk ned for ett og et halvt år siden gikk vi endelig et skritt i riktig retning, når politikerne nå velger å sette opp prisen på det nye 30-dagerskortet tar vi flere steg bakover og fortsetter en utvikling som går i helt feil retning, sier Nerland.

Hva mener DU om prisøkningen? Skriv kommentar nedenfor!

Vil ha økt satsning

Natur og Ungdom mener det er viktig å fortsette reduksjonen av prisene på kollektivreiser, for å gjøre det attraktivt for en større del av befolkninge å bruke klimavennlig transport.

– Klimagassutslippene fra veitrafikken øker, og står for en femdel av Norges totale uslipp. Oslo og Akershus bør være med å redusere disse utslippene, men da må politikerne være tøffe nok til å satse på kollektivtransport. Natur og Ungdom krever billigere kollektivtransport og månedskort for ungdom til 200 kroner, avslutter Nerland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.