RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Uakseptabelt sjansespill med våre barns ve og vel


BEKYMRET: Knut Elvatun med Kevin, Florus Groentjes med Timeo, og Elin Volder Rutle med Amund ved sklia i Nordre Ås barnehage, en av de 28 kommunale barnehagene i Bydel Søndre Nordstrand som kan bli solgt eller konkurranseutsatt i forbindelse med Byrådets prøveprosjekt i tre av Oslos bydeler.
BEKYMRET: Knut Elvatun med Kevin, Florus Groentjes med Timeo, og Elin Volder Rutle med Amund ved sklia i Nordre Ås barnehage, en av de 28 kommunale barnehagene i Bydel Søndre Nordstrand som kan bli solgt eller konkurranseutsatt i forbindelse med Byrådets prøveprosjekt i tre av Oslos bydeler. Foto: Foto: Aina Moberg
Foreldre i Søndre Nordstrand krever full stans i byrådets prøveprosjekt med salg og konkurranseutsetting av barnehager.

HOLMLIA: Kravet ble fremsatt på BU-møtet torsdag.

– Det er stor risiko for at barna våre, de ansatte og kommunen vil komme dårlig ut av dette hvis det blir gjennomført. Den faglige kvaliteten og barnas sikkerhet er truet av byrådets vedtak, sier Florus Groentjes, foreldregruppens talsmann.

Han sier foreldrene må rette krass kritikk mot prosjektet som kan ramme flere av bydelens 28 kommunale barnehager. Byrådet har bestemt seg for å selge ti og privatisere sju barnehager til sammen i Vestre Aker, Alna og Søndre Nordstrand.

Bydelsutvalget har ingen påvirkning

– Vi mener prøveprosjektet, med færre faglærte, dårligere arbeidsvilkår, ingen bemanningsrom, og utbytte til eierne, vil kunne øke sosiale forskjeller, svekke forebygging, og svekke muligheten til å tilrettelegge individuelt for barns kreativitet og nysgjerrighet. Det ser ut til å være direkte lovstridig, sier han og legger til:

– Dette er et uakseptabelt sjansespill med våre barns ve og vel.

Foreldregruppen stiller krav til at bydelsutvalget gjør konkrete og raske tiltak for å få byrådet til å avvikle prosjektet.
Men, bydelsutvalget har i denne sammenheng ingen påvirkning.

– Slik bystyrets vedtak er utformet er det ikke nødvendig å treffe noen formelle vedtak knyttet til salg eller konkurranseutsetting i bydelsutvalgene i de berørte bydelene. BU holdes orientert av egen bydelsadministrasjon om prosessen og beslutninger, sier ansvarlig byråde Anniken Hauglie (Høyre).

Venstre og Høyre nedstemt i BU

BU, med Ap og SVs flertall fattet likevel et vedtak med ønske om ikke å være en del av prøveprosjektet.

Venstre og Høyres forslag ble nedstemt. Der sto det blant annet: «Vi ser det som positivt å få et variert pedagogisk tilbud i bydelen. Det er urimelig å svartmale de private barnehagene for alle de foreldrene som har barna sine der. Det er gunstig for Oslo å selge barnehager. Det vil frigjøre midler og bedre kommunens økonomi.»

Les også: Foreldre føler seg truet av barnehageeier

Starter prosjektet i desember

Anniken Hauglie sier hun legges stor vekt på å gjennomføre prøveprosjektet slik at det sikrer ansatte og foreldre god informasjon om fremdrift, rettigheter og konsekvenser av bystyrets vedtak.

– Det legges opp til utlysning av syv barnehager for konkurranseutsetting i desember. Valg av barnehager for salg skjer 1. kvartal 2014, sier hun.

Les også: Oskars siste år i barnehagen ble bok
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere