Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Uakseptabelt svar

 
 
– Noen få hall-kveldstimer en gang pr uke er selvsagt ikke nok til å skape et variert tilbud til barna, sier Tåsen FAU-leder Petter Karal.

TÅSEN: «Vil byrådet medvirke til en løsning som sikrer flerbrukshallen ved nye Tåsen skole som et kombinert idretts-, kultur-, skole- og forsamlingsbygg?» spurte Venstre skolebyråden om.

«Tåsen skole kan benytte hallen hver mandag i tidsrommet 16-20. Dermed er det etter min vurdering ikke nødvendig med ytterligere oppfølging i denne saken,» skriver skolebyråd Torger Ødegaard (H) i svarbrevet, men legger til at han også vil ta opp problemstillingen med ikke-idrettsaktiviteter i hall, med Kulturdepartementet.

Tåsen FAU og leder Petter Karal liker svaret svært dårlig. Foreldrerepresentantene mener skolen selv må få avgjøre hvor mye tid som behøves for å skape det lokalmiljøet barna trenger. Og Tåsen har ikke som Grefsen mulighet til å foreslå ekstrabygg tilknyttet hallen.

Helt uakseptabelt!


– Helt uakseptabelt svar, og noe helt annet enn det som ble forespeilet oss da flerbrukshallen ble lansert som et «kulturbygg». Idretten stenger andre aktiviteter ute fra hallen etter skoletid, kun med unntak for aktiviteter i skolens egen regi. Skolen kan ikke selv drive dans, turn, drill, karate, barneteater, klatrekurs, allidrett og liknende fritidsaktiviteter det er naturlig å tilby barn. Skolen må få mulighet til å slippe til de lag og foreninger som ønsker å tilby slike aktiviteter, særlig på Tåsen, der man har mistet to gymsaler samt en møtesal med scene, sier Karal.

Og Tåsen FAU har nå sendt brev til bystyrepolitikerne - les brevet her.

LES OGSÅ FRA GREFSEN - HAR FUNNET TONEN

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!