– UD kan finne seg et annet sted

BU-politiker Camilla Wilhelmsen (Frp), ønsker ikke at UD skal få overta den omstridte trekanttomta.

BU-politiker Camilla Wilhelmsen (Frp), ønsker ikke at UD skal få overta den omstridte trekanttomta. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

BU-politiker og nestelder i Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen ønsker ikke at UD skal få overta den ubrukte trekanttomta ved siden av Vestbanetomten.

OSLO: – Det siste vi trenger er flere kontorbygg, og jeg synes at UD heller kan finne seg et annet sted å være, sier hun.

Omstridt

Tidligere i år uttalte byrådsleder Stian Berger Røsland (h) til Aftenposten, at han synes det er en god idè å la UD overta trekantomten hvis det blir bygget boliger på Victoria Terrasse.

Den omstridet tomta ble igjen tatt opp under siste BU-møte, og Wilhelmsen ønsker nå en bedre løsning enn det Røsland har sagt seg enig i.

Alternative tomter

– Jeg har grepet fatt i saken som bydelspolitiker fra Frogner Fremskrittsparti, og fremmet forslag i byutviklingskomiteen i bydel Frogner om at trekanttomten ikke skal reguleres til kontorer for UD. Jeg er derfor glad for at bydelsutvalget fattet vedtak på at man ber om det også vurderes alternative tomter for UD, sier Wilhelmsen.

Det betyr at det har gått et tydelig signal fra bydelen på at man ønsker å vurdere andre alternativer.

Bytte

– Denne reguleringssaken er jo et resultat av Statsbyggs henvendelse til Oslo kommune om å se på muligheten for at UD kunne få trekanttomten mot at Oslo kommune fikk Victoria Terrasse til boliger, hvilket byrådslederen uttalte seg om i vinter, sier Wilhelmsen.

Hun har også litt vanskelig for å forstå at når UD har plassmangel, at de ikke først bør ta i bruk den såkalte sydfløyen av Victoria terrasse, som ligger mot Løkkeveien .

Tommel ned

Wilhelmsen mener også at dersom departementet ønsker å flytte fra Victoria Terrasse, så må de jo gjerne ta initiativ til å regulere bygningene til bolig, men de trenger ikke dermed å legge sitt nye kontorbygg på en enda mer sentral plassering.

– Jeg tror ikke at det er slik at dersom Oslo kommune ikke vil gi trekanttomten til UD, så vil det automatisk bety at deres kontorbygg vil bli bygget på Vestkanttomten, sier hun, og understreker at bydelen tidligere har satt tommelen ned for dette, både fordi dette kontorbygget burde få en mindre sentral plassering og fordi tomten er for liten til både nasjonalmuseum og kontorbygg.

- Jeg velger å tro at staten ikke til syvende og sist vil tre en statlig reguleringsplan ned over hodet på Oslo kommune for å kjempe inn dette på en allerede begrenset tomt, avslutter Wilhelmsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.