RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Uforsvarlig å legge ned sykehuset


Leder Mazyar Keshvari i bystyrets helse- og sosialkomité ble ikke overbevist da prosjektgruppa som vil legge ned sykehuset orienterte komiteen om planene i forrige uke. Arkivfoto
Leder Mazyar Keshvari i bystyrets helse- og sosialkomité ble ikke overbevist da prosjektgruppa som vil legge ned sykehuset orienterte komiteen om planene i forrige uke. Arkivfoto
Mazyar Keshvari (Frp) lar seg ikke overbevise av prosjektgruppa som foreslår å legge ned Aker sykehus.

AKER SYKEHUS: Forrige onsdag fikk helse- og sosialkomiteen, der Keshvari er leder, en orientering av prosjektgruppa bak forslaget, Helse Sør-Øst og administrerende Ullevåldirektør Tove Strand.

– Jeg har ikke endra oppfatning på bakgrunn av det de la fram. Jeg er klart imot en nedleggelse av Aker, og mener det er uklokt, sier Keshvari.

– Er bekymret

Han ser utfordringene med hensyn til gammel og verneverdig bygningsmasse, men mener dette ikke er nok.

– Jeg syns ikke de klarte å svare på spørsmålene våre. Ahus har hverken ledelse eller teknikk på plass, og så skal de ta imot 160 000 nye pasienter, sier Ellingsrud-mannen.

Keshvari mener likevel det vil være naturlig å se på hva som kan gjøres annerledes ved dagens sykehusstruktur. Og han støtter ikke argumenter med for store avstander.

– Avstander er ikke en faktor i Oslo-området. Vi har flere sykehus med bare 15-20 minutters mellomrom. Men jeg mener det er uforsvarlig, og er bekymret for konsekvensene dersom man bare banker forslaget igjennom, sier han.

Politisk press

Keshvari har allerede hatt møter med Fremskrittspartiets stortingsgruppe, og akter å presse ytterligere på for at Aker ikke blir nedlagt.

– Som politiker legger jeg ingen prestisje i dette. Det viktigste er helsetilbudet til innbyggerne i Oslo. Viser det seg at Ahus kommer opp og gå, og usikkerhetsmomentene der fjernes, blir situasjonen annerledes. Men det er ikke holdbart å legge ned Aker i dag, sier han.

Keshvari tror man vil ha god bruk for Aker for å møte befolkningsveksten i årene som kommer.

– Man har ikke tatt befolkningsveksten innover seg, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere