RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BARNEHAGEKUTT: Byrådet varslet kutt på 316 millioner til Oslos bydeler. Det betyr kutt i barnehagene.
BARNEHAGEKUTT: Byrådet varslet kutt på 316 millioner til Oslos bydeler. Det betyr kutt i barnehagene.

– Uforsvarlig tilbud til barna

Barnehageforeldre i hele Oslo raser over byrådets forslag til å kutte 316 millioner kroner til bydelene. De mener det kan få alvorlige konsekvenser for barna.

OSLO: Byrådet har avsluttet avtalen de har hatt siden 1987 med barnehagene blant annet om et krav på minimumsbemanning. I tillegg legges det opp til store kutt i barnehagene i 2013.Jens Thielemann har barn i Landingsveien barnehage i Bydel Vestre Aker, en bydel som mister 30 millioner kroner på sitt bydelsbudsjett.

– Alle foreldre vil at barnehagen skal være et trygt sted for barna sine, at det er nok av hender og fang til å passe på og ta vare på barna og deres utvikling, sier Thielemann.

LES OGSÅ: Barnehage sendte Karius & Baktus til sjøs

Kommer hjem med fulle bleier

– Nå er det 18 barn med tre voksne på en avdeling med barn over tre år, men sent på dagen og ved sykdom er det ikke alltid like mange voksne til å passe på som det burde ha vært, forteller Thielemann, og legger til at han har hørt historier om barn som ikke får hjelp på toalettet fordi det ikke er mange nok voksne til å få det med seg, eller at de har skitne klær og fulle bleier fordi de voksne ikke så det og hadde for mye å gjøre.

Byrådet vil ha færre styrere, som da tilsvarer én styrer i to barnehager, istedenfor en i hver.

Alle styrere har pedagogisk leder utdanning, mens mange pedagogiske ledere på avdelingene ofte går på dispensasjon ellers i barnehagene. Dette vil da føre til at flere med pedagogikkutdanning må ta seg av papirarbeid, noe som igjen går utover barna og deres sikkerhet og oppfølging i barnehagene.

LES OGSÅ: Best med barn!

Viktig å engasjere seg

Mandag 19. november skal foreldrene i samarbeidsutvalgene (SU) i barnehagene i Bydel Vestre Aker ha et møte om byrådets planer.

– Det er viktig å engasjere seg lokalt, og bekymringene er overført bydelen i håp om at tilbudet vårt ikke svekkes, sier Thielemann.

– Vi foreldre mener at barnehagene blir gode av de som jobber der, da hjelper det ikke med kutt slik at tilbudet svekker sikkerheten og kvaliteten i barnehagene, avslutter Thielemann.

LES OGSÅ: Har bestemt seg for å rive barnehagen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere