RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ullernbanen skal videreføres


VIL HA LØSNING: Byråd Ola Elvestuen har tidligere bidratt til fullfinansiering av Ullernbanen og åpner for nye løsninger. Arkivfoto
VIL HA LØSNING: Byråd Ola Elvestuen har tidligere bidratt til fullfinansiering av Ullernbanen og åpner for nye løsninger. Arkivfoto
Byråd Ola Elvestuen er klar på at kunstisbanen ikke skal stenge, men hvordan den skal driftes er fortsatt usikkert.

ULLERN: Stiftelsen Sletta som drifter kunstis- og kunstgressbanen på Ullernbanen, varslet 2. februar i år at det ikke var penger til videre drift og at banen måtte stenges.

Byråd Ola Elvestuen kom i 21. februar i år med et løfte om at kommunen ville gi driftsstøtte og videreføre denne ut sesongen.

Da stiftelsen skulle motta driftsstøtten, fikk den beskjed av Bymiljøetaten at dekningen ikke gjaldt hele sesongen. Cirka halvparten av opparbeidet leverandørgjeld ble dekket. Dermed er det ikke grunnlag for videre drift av banen.

Byrådsavdelingen informerer dittOslo om at hensikten var å garantere for driften ut sesongen og ikke garantere for gammel leverandørgjeld.

Det er senere uenighet om hvordan Elvestuens løfte skal tolkes, i og med at Bymiljøetaten etter instruks fra Elvestuen utbetalte mye mer enn det som gjaldt for resten av sesongen.

Ikke usannsynlig

– Vi har en ny søknad om støtte til drift inne. Kommunen har bidratt med betydelige midler til denne banen og er naturligvis interessert i at banen skal videreføres. Det er ikke usannsynlig at vi gir driftsstøtte, sier miljø- og samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V).

Han kan ikke gi konkrete løfter om driftsstøtte og størrelsen på denne.

Overtakelse av drift

– Dette er i utgangspunktet et anlegg hvor driften skulle være privat. Hvis det ikke lenger lar seg gjøre, som det blir antydet, må vi se på en løsning hvor kommunen kan drifte banen. Etter at kommunen har bidratt med 17,5 millioner er det som sagt i vår interesse å videreføre en viktig anlegg for barn og unge.

– Samtidig er det slik at det er en stiftelse som står som eier og eier må selv ta en avgjørelse på hva de vil gjøre videre. Hvis forholdet skal avvikles, må vi få i gang en ryddig prosess som eventuelt kan ende med at kommunen overtar driften av banen, sier Elvestuen

Underlig BU-vedtak

Under torsdagens møte i bydelsutvalget i Bydel Ullern ble det vedtatt at bydelen kunne bidra med 146 000 kroner til Ullernbanen, under forutsetning av at Stiftelsen Sletta selv kan finansiere et restbeløp på 354 000 kroner. Det vil ikke bli gitt noe av disse midlene før stiftelsen kan dokumentere at 354 000 er innbetalt. Det kan synes rart da det er kjent at stiftelsen ikke har disse pengene nå, kort tid før fryseanlegget på banen i prinsippet skal settes i gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere