RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Utepilsen smaker annerledes enn vanlig pils


Erik Grov (t.v.) og Eirik Kristensen er enige om at utepilsen smaker annerledes enn vanlig pils. FOTO: STINE MERETHE EID
Erik Grov (t.v.) og Eirik Kristensen er enige om at utepilsen smaker annerledes enn vanlig pils. FOTO: STINE MERETHE EID
For Erik Grov og Eirik Kristensen er Løkka et soleklart førstevalg når utepilsen skal inntas.

OLAF RYES PLASS: Solen stråler fra knallblå himmel, gresset er grønt og fuglene kvitrer. Overalt der det er mulig å oppdrive en stol langs uteserveringene på Grünerløkka, sitter fornøyde mennesker med en kald en i hånda. Sommeren er endelig kommet, og da skal den nytes så lenge været holder.

– Heldige på Løkka

I solsida på Olaf Ryes plass er det umulig å oppdrive en eneste stol. Østkantavisa finner to lykkelige gutter som har vært tidlig ute og benket seg utenfor Parkteatret.

– Vi er så heldige her på Løkka. Det er så mye øl og tapp, gliser Erik Grov fornøyd.

Han nyter en utepils med kameraten Eirik Kristensen og forteller at det er langt fra den første i år.

– Den første utepilsen tok vi nede på Youngstorget da de åpna Folketeateret. Den ølen var til og med gratis. Siden den gang har jeg mistet tellinga på hvor mange det har blitt, innrømmer Erik.

– Det har jo vært så mange findager allerede, skynder Eirik seg å innvende.

– Nå begynner sommeren!

Begge er enige om at det er noe helt spesielt med utepilsen i øst.

– Det er så fint å sitte ute med godt øl når du får sola i ansiktet. Da markerer du liksom at vinteren endelig er over og at nå begynner sommeren, sier Eirik fornøyd.

– Jeg tror seriøst at utepilsen smaker annerledes enn vanlig pils. Men det er vel helst på grunn av sola og stemninga, sier Erik mens han tar en god slurk av ølen.

Med Olaf Ryes plass som nærmeste nabo, mangler det ikke på utvalget av vannhull når sola titter fram og en utepils begynner å friste.

– Det passer oss bra å sitte her. Det er ungt klientell og hyggelig stemning. Vi kunne godt sittet på Frogner også, men nei...Løkka er Løkka. Når det er fint vær, er det helt texas her og det er jo litt for å titte på folk at man går ut også, understreker Erik mens han lener seg godt tilbake og skuer ut på folk som går forbi.

Dagens andre øl er fortært og gutta lurer på om de ikke skal bestille en til.

– Antallet varierer avhengig hva man skal dagen etter. Men det blir ikke tolv i dag i alle fall, sier Eirik og ler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere