RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsdirektør Helge Jagmannn og BU-leder Anders Røberg-Larsen studerer budsjettforslaget. Den er ikke lystig lesning.
Bydelsdirektør Helge Jagmannn og BU-leder Anders Røberg-Larsen studerer budsjettforslaget. Den er ikke lystig lesning. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

– Utrivelig budsjettbehandling

Bydel Grorud må kutte knallhardt i budsjettet for neste år. Det betyr blant annet at 37 ansatte forsvinner ut døren. –Dette er tøffe tak, sier en bekymret leder i bydelsutvalget, Anders Røberg-Larsen. (Ap)

BYDEL GRORUD: Det var ingen lystig stemning på kontoret til bydelsdirektør Helge Jagmann da han la fram tallene i neste års budsjett. Føringene fra byrådet betyr knallharde tak for Bydel Grorud. Bydelen er pålagt å kutte nesten 20 millioner kroner. Og det får tøffe konsekvenser.

– 27 årsverk, eller 35 ansatte må vekk. Halvparten er adminstrative stillinger. Videre er det støttefunksjoner og lederstillinger som forsvinner. Det er tøffe kutt, sier Jagmann.

De ansatte og tillitsvalgte ble denne uka informert om kuttene. Jagmann trøster seg med at de som må gå kommer inn under overtallsordningen i Oslo kommune.

Lang kuttliste

Kuttlista er omfattende. Når så mange stillinger forsvinner, får det naturligvis konsekvenser. Det vil skje omrokkeringer i barnehagene. Tilbudet til ungdom under og 14 år blir endret. Familieveilederstillinger forsvinner. Stillinger som minoritetsrådgivere likeså. Kuttene er omfattende. Og skyldes i stor grad kjøp av sykehjemsplasser. Noe som er en dyr affære for bydelene. I år hadde Bydel Grorud en målsetning å kutte ned me 12 færre sykehjemsplasser. Det ble med én plass.

Bekymret

Leder i bydelstutvalget, Anders Røberg-Larsen blir nedstemt av realiteten. Og han er bekymret.

– Dette er en tøff situasjon. Jeg er veldig bekymret over kuttene som går utover ungdom. Vi har et av byens beste ungdomstilbud. Blant annet er vi en av  få bydeler som har tilbud som er åpent i helgene. Det var et sjokk å få beskjed om at vi måtte kutte 20 millioner kroner. Det føles som å bli straffet. Vi har hatt en god dekning på sykehjemsplasser, men nå vi må ta støyten for det, sier Røberg-Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere