RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sammen om ridehuset på Nordtvet: Malin (11), Jon Julius Sandal leder i Grorud Venstre, Martine (10), Sandra (14) og Bettina Lunde daglig leder ved Nordtvet Rideskole.
Sammen om ridehuset på Nordtvet: Malin (11), Jon Julius Sandal leder i Grorud Venstre, Martine (10), Sandra (14) og Bettina Lunde daglig leder ved Nordtvet Rideskole. Foto: FOTO: PRIVAT

– Utrolig at allergi kan stoppe planene

Groruddalen Venstre krever at nye Nordtvet ridehus blir realisert.

KALLBAKKEN: – Denne saken har tatt altfor mange år. Rideskolen på Nordtvet er et kjempetilbud til barn i Groruddalen, ikke minst for jentene. Det er viktig å sikre et godt aktivitetstilbudt til alle barn, sier leder Grorud Venstre, jon Sandal.

Han var eneste politiker som dukket opp på ridehuset på Kallbakken for en uke siden, da jenteneninviterte politiere til omvisning, saft og boller.

Bakgruinnen for invitasjonen var at er at forutsetning for fortsatt drift, er at det nye ridehuset som er blitt lovet, kommer på plass slik at det kan drives aktiviteter hele året.

Frykter allergi

Ridehuset skulle bygges samtidig med en planlagt gårdsbarnehage på tomten. Men selv om det er blitt bevilget penger til ridehuset har Plan- og bygningsetaten nå lagt planene på is fordi de frykter at barn vil kunne utvikle hesteallergi.

Det er ca 150 elever som er tilknyttet rideskolen.

– Det er mange som har flyttet hestene sine til andre staller utenfor bydelen der forholdene er bedre. Å holde hester her er uforutsigbart. På grunn av de dårlige værforholdene sist vinter mistet vi mange brukere. Vi kan ikke fortsette slik, sier leder av ridehuset Bettina Lunde.

Gårds-barnehage

Venstre har støttet rideskolen i kampen for ridehus, og mener også at en gårdsbarnehage er en god idé.

Sandal synes det er merkelig at byggeprosjektene nå stopper opp fordi noen barn kan utvikle hesteallergi.

– Det er ikke riktig å frata alle barn muligheten å omgås dyr fordi enkelte barn kan ha pelsdyrallergi. Barn med allergi må da kunne tilbys plass i andre barnehager. En gårdsbarnehage på Nordtvet Gård vil være et positivt tilskudd til et ellers ensartet barnehagetilbud i kommunen, men det viktigste nå er at rideskolen får ridehuset de er blitt lovet uavhengig av om det bygges barnehage eller ikke, sier han til lokalavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere